Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2018

Εθνικός Κήρυκας: Τσίπρας – Κοτζιάς ζήτησαν από τον Βαρθολομαίο να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο – Οργισμένη διάψευση



Εθνικός Κήρυκας: Τσίπρας – Κοτζιάς ζήτησαν από τον Βαρθολομαίο να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο – Οργισμένη διάψευση | Newsit.gr
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
Με τίτλο «Δρομολογείται  η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου», ο Εθνικός Κήρυκας ανέφερε πως «τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει για την κατάσταση που  έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο».
Το δημοσίευμα ανέφερε, επίσης, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου λόγω χρεοκοπίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εμπλέκοντας προς αυτή την κατεύθυνση και την ελληνική κυβέρνηση για σχετική παρέμβασή της στον κ. Βαρθολομαίο με «αγγελιοφόρο» στο Φανάρι τον Γιάννη Αμανατίδη (σ.σ. ο οποίος αναφέρεται αναπληρωτής ΥΠΕΞ και όχι υφυπουργός). 
Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών ήταν εκείνος που μετέφερε «μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο». Σημειώνεται ότι ο κ. Αμανατίδης ήταν εκείνος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Φανάρι και μοιραία συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η οργισμένη αντίδραση

Το δημοσίευμα όταν ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση και την κατηγορηματική διάψευση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.
«Η κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα» αναφέρεται.
Και το κείμενο συνεχίζει με την επισήμανση πως τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Κοτζιάς «ουδέποτε ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου», όπως «ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη». 
«Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», τονίζει η ανακοίνωση, «παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».

Εθνικός Κήρυκας: Το μόνο λάθος ο… Αμανατίδης

Ο Εθνικός Κήρυκας δημοσίευσε τη διάψευση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, απάντησε με τη… σειρά του στο αίτημα για «αποκατάσταση της αλήθειας».
«Ο Εθνικός Κήρυκας εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος του (εκτός φυσικά από το ότι κ. Αμανατίδης είναι Υφυπουργός Εξωτερικών, κι όχι αναπληρωτής Υπουργός)», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Εθνικός Κήρυκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...