Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ "ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ": ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ & ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΦΜ

15Ενώ η κυβέρνηση και η τρόικα έχει στρέψει την προσοχή όλης της χώρας σε ένα έγκλημα του κοινού ποινικου δικαίου και επιχειρεί να το παρουσιάσει περίπου ως νέα υπόθεση Λαμπράκη (δεν θα πούμε "Τεμπονέρα" γιατί ... πληγώνονται οι εκτελεστές της ΟΝΝΕΔ εκείνης της εποχής) ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, την ίδια στιγμή περνά μια ρύθμιση που εξοντώνει τις μισές επιχειρήσεις της χώρας και οδηγεί στην ανεργία μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα:  Μπλοκάρει το ΑΦΜ, προκειμένου να εκβιάσει να τακτοποιήσουν τις οφειλές που έχει δημιουργήσει η απάνθρωπη φορολόγηση!

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευθεί στα 60,181 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί στην παρούσα συγκυρία αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις λόγω της εξαθλίωσης ίσα-ίσα πληρώνουν τους εργαζόμενους και περιμένουν να δουν τι θα ξημερώσει αύριο, μήπως και επιβιώσουν.

Στα φυσικά πρόσωπα που θα τους μπλοκαριστεί το ΑΦΜ δεν θα μπορούν ούτε σπίτι να ενοικιάζουν, ούτε να αγοράζουν το οτιδήποτε που χρειάζεται ΑΦΜ για να ολοκληρωθεί η αγορά. Πρακτικά τους φυλακίζουν...

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, το υπουργείο Οικονομικών, αντί να επιλέξει μία δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση, βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στην κοιλιά των επιχειρηματιών. Ποιος χάνει; Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν και θα βρεθούν να αναζητούν δουλειά.

Οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα.

Επιπλέον, με τις κατασχέσεις εμπορευμάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων εντός της επιχείρησης, σε χέρια τρίτων, και τη δέσμευση χρημάτων σε λογαριασμούς όψεως, ουσιαστικά καλύπτεται κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών μιας επιχείρησης, διακόπτοντας κάθε νόμιμη οικονομική της δραστηριότητα.

Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, σημειώνουν ότι το πάγωμα του ΑΦΜ είναι ένα είδος οικονομικής φυλάκισης, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το επίσης επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης, αφού κανείς δεν θα μπορεί ούτε σπίτι να ενοικιάζει.

Αν θέλει το υπουργείο Οικονομικών, να βρει λύση, μπορεί, χωρίς οι πολίτες να απειλούνται ανά πάσα στιγμή από την Εφορία με πολλές δόσεις και αυτόματα η ένταξη σε διαδικασία ρύθμισης.

Αλλά προτιμά να δείχνει στην τηλεόραση τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής" που "σκοτώνουν ανθρώπους" και "εκπαιδεύονται σκληρά σε μυστικά στρατόπεδα" και από ενώ η τρόϊκα τους κλέβει το πορτοφόλι. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...