Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! «Ό,τι και αν δούμε λοιπόν, ότι και αν ζήσουμε, το μυαλό μας να είναι στη στεριά»


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! 
Ένα πολύ ωραίο κείμενο έγραψε ο αγαπητός Γεώργιος στο φόρουμ "Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη Μας" και είπαμε να το ...κλέψουμε :
Το θεμα του προσδιορισμου του χρονου ειναι σαφως το δυσκολοτερο και ενδεχομενως η ακριβεια του να μην εχει και τοσο μεγαλη σημασια οσο αλλοι παραμετροι.Καθε προβλεψη ειναι παρακινδυνευμενη. Η σκεψη μου ομως ειναι, οτι προκειται να δουμε καποια σημεια - γεγονοτα ακομα, πριν την τελικη ευθεια , που θελουν το χρονο τους για να ωριμασουν.Νομιζω οτι φετος δεν θα εχουμε αυτα που προσδοκουμε, παρα μονο την προετοιμασια τους. Απο την αλλη πλευρα ανθρωπινως φαινονται να ειναι αρκετες οι ενδειξεις απο αρκετες προορησεις οτι ολα θα εχουν τελειωσει το αργοτερο μεσα στα επομενα τρια χρονια. (δεν εννοω μονο τα λογια του γεροντος Πορφυριου). 

Ανεξαρτητα απο τα ανωτερω αισθανομαι βεβαιος, για ακομα σκληροτερα μετρα, τα οποια θα πρεπει να λαβουμε υποψιν μας. Ειτε το θελουμε ειτε οχι, εχουμε εδω και καιρο επιβιβαστει στο πλοιο με τα επερχομενα και το ποθουμενο, με οτι αυτο συνεπαγεται. Και το πλοιο αυτο δεν μπορει να σταματησει ουτε να γυρισει πισω. 

Πολλα πραγματα απο αυτα που θα ζησουμε θα εχουν ομοιοτητες αλλα και διαφορες με αυτα που εζησαν αυτοι τοτε, που εκανα τον αθλο, στην εποχη τους το 1492. 
Υπαρχουν πολλοι παραλληλισμοι και γεννιουνται πολλοι συνειρμοι.
Η μουσικη βεβαια ειναι του Βαγγελη Παπαθανασιου απο τη ταινια Χριστοφορος Κολομβος 1492) 

Οταν ξεκινησαν εκεινοι, δεν ηξεραν αν υπηρχε κατι για να βρουν , πως θα το βρουν, ποτε θα το βρουν, τι δυσκολιες θα συναντουσαν ,αν τελικα θα γυρνουσαν ποτε πισω ζωντανοι. 
Εμεις εχουμε ξεκινησει το ταξιδι μας σε χαρτογραφημενα υδατα, με πολλους φαρους, με αρκετα εφοδια, με καθοδηγηση, και γνωριζουμε οτι η στερια που προσδοκουμε δεν ειναι ενα ανθρωπινο σχεδιο αλλα μια τεραστια οικονομια του Θεου για το πλασμα Του. 

Απο την αλλη θα πρεπει να τραβηξουμε αρκετο κουπι ακομα, να παλεψουμε με τα κυματα, με το καιρο, και με απροβλεπτους κινδυνους για να φθασουμε στη στερια οπως αντιστοιχα και εκεινοι. 

Αν εκεινοι πετυχαν ενα αθλο χωρις βοηθεια, εχουμε το δικαιωμα εμεις να λυγισουμε με τοση βοηθεια οταν γνωριζουμε μετα βεβαιοτητας ποια θα ειναι η στερια ; 

Αξιολογες ειναι οι στιγμες που επελεξε ο σκηνοθετης. 

Οταν πρωτοβλεπουν τη στερια. Οταν πεφτει με δυναμη η αγκυρα στο νερο. Οταν ο πρωταγωνιστης πηδα στο νερο για να φθασει γρηγορα στη στερια. Αφηνει το κεφαλι του να πεσει με δυναμη στην αμμο, και σηκωνει το βλεμα του ψηλα στον ουρανο. 
Οι σημαιοφοροι μπαινουν προς το εσωτερικο της ηπειρου...... Ολοι βοηθουν στο στησιμο του καμπαναριου....... 

Οτι και αν δουμε λοιπον, οτι και αν ζησουμε, το μυαλο μας να ειναι στη στερια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...