Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

15Της Μαρίας Γιαχνάκη

Η έρευνα συνεχίζεται όσον αφορά στην πραγματικά λεπτή υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 
Και είναι πραγματικά λεπτή η υπόθεση αυτή όχι μόνο γιατί χειριζόμαστε ένα θέμα ελληνικό που αφορά την ορθοδοξία , την διπλωματία αλλά και τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά γιατί η Ελλάδα έχει επιδείξει αδιαφορία ακόμη και για τα δικαιώματά της στην χώρα που βρίσκεται το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο ενώ γίνεται αποδέκτης πολλών στοιχείων που τα αγνοεί θέλω να πιστεύω από άγνοια.

Πριν προχωρήσω στα αποκαλυπτικά μάλιστα έγγραφα θέλω να τονίσω δύο πράγματα σημαντικά για την συνείδησή μου και για την έρευνα που κάνουμε.

Τα αποτελέσματα όποια κι αν είναι αυτά τα δημοσιεύουμε διότι το Πατριαρχείο , η περιουσία του και η δραστηριότητά του είναι εθνική υπόθεση και όχι προσωπική υπόθεση κάποιου ιεράρχη δικηγόρου ή μιας Ιεράς συνόδου.

Επίσης καμία εμπάθεια  με κανέναν από τους Πατριάρχες που είναι εν ζωή και δράση δεν έχουμε απλώς είμαστε άνθρωποι και το δίκαιο θα το τονίζουμε διότι αγάπη περιμένουμε από τις πράξεις τους και όχι μίσος μεταξύ τους. ( Σύντομα άλλωστε έκδοση με όλη την ιστορία του Πατριαρχείου θα δώσει απαντήσεις ακόμη και σε όσα δεν μπορούν να δημοσιευθούν σε ένα δημοσιογραφικό κείμενο.

Έτσι λοιπόν  μιας και ο λόγος πρόσφατα ήταν για την σύλληψη του Παπαδήμα ο οποίος ξέρει πολλά για όλο το Πατριαρχείο και από ότι φαίνεται έχει σκοπό να τα πει , ακουμπάμε το θέμα των συναλλαγών . Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας το οποίο μπορείτε να βρείτε και πάλι στο τέλος του κειμένου αποκαλύψαμε την δήλωση Παπαδήμα για τις παράνομες συναλλαγές ακινήτων του Πατριαρχείου με ιδιωτικές εταιρίες κατά την οποία αποκαλύπτει ότι έκανε ο ίδιος κρυφά από τον τότε Πατριάρχη Ειρηναίο.

Άρα αμέσως αμέσως όλη την παράνομη δραστηριότητα την παίρνει πάνω του δημιουργώντας αμέσως τα εξής ερωτηματικά: Αφού  ο Παπαδήμας πριν δυο χρόνια ξεκαθάρισε το ζήτημα , αφού το πόρισμα των Παλαιστινίων αθώωσε τον Ειρηναίο και αφού στην έρευνα που έγινε δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του Ειρηναίου ,ούτε χρήματα ούτε λογαριασμοί τότε πως συνεχίζει να είναι έγκλειστος και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο το Πατριαρχείο διασύρεται διεθνώς; Η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει σκοπό να αποκαταστήσει την αλήθεια;;

Σε επόμενο δημοσίευμα μας θα σας αποκαλύψουμε και την αναφορά υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς εξωτερικών για την υπόθεση αυτή που πραγματικά σπάει κόκαλα διότι φανερώνει την αδιαφορία του ελληνικού κράτους για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την αγωνία των αγιοταφιτών  αλλά κυρίως για την ιστορία που την αγνοούμε και αφήνουμε να μας την διαλύουν καθημερινά ενώ θα μπορούσαμε με στενή συνεργασία με την χώρα στην οποία βρίσκεται το Πατριαρχείο μας να κερδίζαμε περισσότερα από όσα έχουμε .

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε δύο έγγραφα τα οποία πήραμε από το κτηματολόγιο Ιεροσολύμων. (Έχουμε στην κατοχή μας και το αυθεντικό εβραϊκό έγγραφο ).

Αποδεικνύουν ότι γη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δίδεται πάλι σε εταιρίες αλλά αυτήν την φορά μιλάμε για κανονικές πωλήσεις . Αν και κάποια από αυτά τα κομμάτια είναι μικρά είναι όμως ιστορικής σημασίας και τέτοιας θέσης που μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και πρόβλημα ανάμεσα στους δύο λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

1 Τετράγωνο 30036-35(κοντά στο ξενοδοχείο King David στα Ιεροσόλυμα)

Το Πατριαρχείο είχε εκμισθώσει το 1965 την παρακάτω περιουσία για 99 χρόνια σε μια ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία : Beyet Pinat Rechov David haMelech (οίκος γωνίας οδού Βασιλέως limited) με αριθμό εγγραφής  510445620
Στις 22.01.2012 το Πατριαρχείο πουλά την περιουσία σε offshore εταιρεία Cronty Limited που σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικηγόρων της ανωτέρω εβραϊκής εταιρείας , την έχει ιδρύσει δικηγόρος μουσουλμάνος που σχετίζεται με το Πατριαρχείο (γνωρίζουμε το όνομά του μετά την σχετική έρευνα θα το δημοσιεύσουμε).

Στις 22.04.2012 η εταιρεία Cronty πουλά  την περιουσία στην εταιρεία που  είναι ήδη εκμισθώτρια της περιουσίας . Παίρνει πακτωλό χρημάτων τα οποία βέβαια δεν αποδίδει στο Πατριαρχείο αφού έχει αγοράσει την περιουσία από το Πατριαρχείο έναντι χαμηλού ανταλλάγματος .Διότι αγοράζει κάτι το οποίο θα της αποδώσει χρήματα λόγω της υπάρχουσας εκμίσθωσης από το 2064 και μετά.
Όμως η εταιρεία αυτή πωλεί την ιδιοκτησία στην εκμισθώτρια και παίρνει τεράστιο ποσό χρημάτων. Η συναλλαγή γίνεται εν αγνοία της Συνόδου του Πατριαρχείου.

alt

Πάντα σύμφωνα με το κτηματολόγιο Ιεροσολύμων στην περιουσία που θα σας περιγράψουμε παρακάτω έχει κτισθεί 7όροφη πολυκατοικία που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο στα Ιεροσόλυμα, απέναντι από το ξενοδοχείο David Citadel , ενώ υπάρχει πολυετή εκμίσθωση του Πατριαρχείου σε ιδιωτική εταιρεία η οποία λήγει μετά εικοσαετία, το Πατριαρχεί εκμισθώνει τα δικαιώματά του επ αυτής της περιουσίας από 24.05.2011 για 99 χρόνια σε μια offshore  εταιρεία ,έναντι χαμηλού τιμήματος , με αποτέλεσμα η offshore εταιρεία να συναλλάσσεται αμέσως μετά απευθείας με τη πρώτη εκμισθώτρια εταιρεία. Ανανεώνοντάς της την εκμίσθωση παίρνει τεράστια ποσά χρημάτων εκατομμύρια Σέκελς.

Μεσολαβεί λοιπόν μια offshore εταιρεία που κατά τις πληροφορίες των δικηγόρων των εβραϊκών εταιρειών ,έχει ιδρυθεί από τον ίδιο δικηγόρο που σας γράψαμε παραπάνω και η οποία εισπράττει τεράστια ποσά από τις συναλλακτικές παρεμβάσεις της.
 

alt

alt

Έτσι λοιπόν βάζουν στο χέρι περιουσία του Πατριαρχείου και όλα αυτά γιατί οι αγιοταφίτες ή ο εκάστοτε Πατριάρχης στην ουσία εγκλωβίζεται από τους νόμους που διέπουν το Πατριαρχείο και από τους δήθεν φίλους του Πατριαρχείου που πλησιάζουν το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο για να το ξεζουμίσουν και  κάποια στιγμή θα βρεθούμε στην μέση ως χώρα σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο λαούς που με τις κινήσεις μας θα τους έχει δημιουργηθεί ιστορικό κι εθνικό θέμα λόγω γης και ιδιοκτησιών . Τότε θέλω να δω πως θα αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση, που στην ουσία θα κρύβει πολλούς κινδύνους. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...