Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Νίκος Τσάνης: «Ο Χριστός θέλει θρησκευτικούς εκπροσώπους, Ποιμενάρχες και όχι επιχειρηματίες»


Νίκος Τσάνης: «Ο Χριστός θέλει θρησκευτικούς εκπροσώπους, Ποιμενάρχες και όχι επιχειρηματίες» Κατηγορεί ότι προβαίνει στη κατασκευή έργου δεκάδων εκατομμυρίων στη Ροδιά Αιγίου, την στιγμή που διανύουμε περίοδο πείνας και δυστυχίας

Κατηγορεί ότι προβαίνει στη κατασκευή έργου δεκάδων εκατομμυρίων στη Ροδιά Αιγίου, την στιγμή που διανύουμε περίοδο πείνας και δυστυχίας

Με αφορμή την πρόσφατη έκκληση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου για οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης που κινδυνεύουν με λουκέτο, ο Πολιτικός Μηχανικός - Εργολάβος Δημοσίων Έργων Νίκος Τσάνης, με ανοικτή επιστολή του, «εξαπολύει» επίθεση κατά του Σεβασμιωτάτου, κατηγορώντας τον ότι προβαίνει στη κατασκευή έργου δεκάδων εκατομμυρίων στη Ροδιά Αιγίου, την στιγμή που διανύουμε περίοδο πείνας και δυστυχίας, αναρωτιώντας αν ο Μητροπολίτης ακολουθεί πρακτικές βατοπεδίου και συναγωνίζεται τον Ηγούμενο Εφραίμ!
Παράλληλα ο κ. Τσάνης επισημαίνει ότι θα μπορούσε να εκποιηθεί ένα από τα πολλά ακίνητα της Μητρόπολης προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να δείχνει το κοινωνικό της έργο και όχι τα επιχειρηματία της σχέδια.
Αναλυτικά στην ανοικτή επιστολή του, που αναρτήθηκε στοwww.aigialeianews.gr, και που απευθύνεται στον Ηγούμενο και το Συμβούλιο της Ιεράς Μονής Μεγ. Σπηλαίου και την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο κ. Τσάνης αναφέρει τα εξής:
«Διάβασα στις 15 Μαΐου 2012 στις εφημερίδες την «κραυγή αγωνίας που εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος, για το μέλλον της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, τα οποία λόγω έλλειψης χρημάτων, αδυνατούν να λειτουργήσουν. Την έκκληση που έκανε στους κατοίκους για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ξεπεραστούν οικονομικά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους. Επίσης την ίδια ημέρα διαβάζοντας την από 14 Μαΐου 2012 ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία ζητούσε να υποβληθούν προτάσεις στην περιβαλλοντική μελέτη που έχει κατατεθεί σε αυτή από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ Μεγάλου Σπηλαίου της Μητρόπολης Καλαβρύτων-Αιγιαλείας προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για το έργο που προτίθεται να κατασκευάσει η Μονή ή μέσω εταιρείας στη περιοχή της Ροδιάς Αιγίου, με την επωνυμία «Τουριστικές Κατοικίες - Κέντρο Θαλασσοθεραπείας - Spa - Συνεδριακό Κέντρο - Αθλητικές Εγκαταστάσεις, κλπ.».
Ως πολίτης και εγώ ταπεινά και δημόσια κάνω την πρόταση μου (ή ένσταση) όχι ως προς την περιβαλλοντική μελέτη του έργου αλλά στους εκπροσώπους της τοπικής μας Εκκλησίας και τους ΡΩΤΩ; Σε περίοδο πείνας και δυστυχίας με τόσο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας εσίς προβαίνετε σε επιχειρήσεις - μπίζνες - τουριστικές; Μήπως ακολουθείτε πρακτικές βατοπεδίου;
Μήπως συναγωνίζεσθε τον Ηγούμενο Εφραίμ; Γιατί προκαλείτε; Γιατί επαιτείτε;
Σύμφωνα με την μελέτη σας από τα 714 στρέμματα αξιοποιείτε τα 550 περίπου από αυτά, προκειμένου να ανεγερθούν κτίρια υψηλών προδιαγραφών - βίλες και άλλες εγκαταστάσεις επιφάνειας δέκα έξι (16.000) χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Εργο δεκάδων εκατομμυρίων εν μέσω κρίσης οικονομικής.
Μήπως ξεχάσατε τα σοφά λόγια που λέει το κατά Λουκά Ευαγγέλιο. Μάρθα-Μάρθα μεριμνάς και τυρβάζη περί πολλά. Ενός δε εστί χρεία. Μήπως ξεχνάτε τα θεία λόγια ότι το χρήμα είναι ο αντίχρηστος;
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας θα μπορούσατε να εκποιήσετε ένα από τα πολλά ακίνητα σας προκειμένου τους πεινώντας και διψώντας να ταΐσετε και να δροσίσετε ή ότι άλλο εσείς αποφασίσετε για τον διπλανό μας που έχει ανάγκη. Καλές είναι οι επιχειρήσεις, αναβαθμίζουν την περιοχή, επιλύουν οικονομικά προβλήματα αυτής αλλά ο Χριστός θέλει θρησκευτικούς εκπροσώπους, Ποιμενάρχες και όχι επιχειρηματίες. Οι Θρησκευτικοί Παρθενώνες της περιοχής μας
- Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ
- ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
δεν έτυχαν της ίδιας στοργής από τους διαχειριστάς της μέχρι σήμερα. Ερωτώ γιατί;
Ταβάνια πέφτουν από την Παναγία. Ο σιδηροδέσμιος ναός Εισοδίων περιμένει την κατάρρευση του (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο).
Η Ιστορία της Εκκλησίας έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας μας έδειχνε το κοινωνικό της έργο και όχι τα επιχειρηματία της σχέδια. Και επειδή τα πάντα είναι μάταια σε τούτο τον κόσμο, ελπίζω η επιστολή μου αυτή να γαληνεύσει την σκέψη όλων μας για να δούμε την πραγματικότητα μέσα από τα θεία λόγια των ιερών Γραφών μας, διότι ότι γεννιέται-παθαίνει. Το μόνο που μένει είναι τι παρακαταθήκη αφήνει έκαστος για τους μετέπειτα».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...