Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ Του Παναγιώτη Τελεβάντου



Με βαθύτατη θλίψη διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ εμπεριστατωμένο και καλογραμμένο ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου αναφορικά με την επιβολή τριετούς φυλάκισης στον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Αχριδών κ. Ιωάννη με ψευδομαρτυρίες σε στημένη δίκη που διεξήχθη στα Σκόπια.

Το θέμα είναι σαφές.

Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να αφήσουν τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο να βγεί από τη φυλακή. Θα προσκομίζουν ψευδομάρτυρες, θα χαλκεύουν τα στοιχεία, θα φιμώνουν τους δικαστές, θα επεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης με στόχο να μείνει για πάντα ο Αρχιεπίσκοπος Αχριδών στη φυλακή.

Τώρα ποιος είναι ο λόγος που η Δύση δέχεται την κατάφωρη αυτή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Γιατί πιέζει την Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με τα Σκόπια που θα ανοίξει την όρεξη των Σκοπιανών να θέσουν υπό διαμφισβήτηση τον Ελληνικό εθνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας;

Τι δουλειά έχουν στην Ευρώπη οι Σκοπιανοί που δεν σέβονται κανένα κανόνα του ευρωπαικού δικαίου;

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του κ. Τριανταφύλλλου που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

"Σε φυλάκιση 3 ετών καταδίκαστηκε την Τρίτη από ποινικό δικαστήριο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο Μητροπολίτης Αχρίδος Ιωάννης. Ο επίσκοπος και επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, η οποία ζητά επανένωση με το Πατριαρχείο της Σερβίας και τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες, θεωρώντας σχισματική την διεθνώς αποκλεισμένη, αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 19 μήνες και πλέον καλείται να εκτίσει μια σκληρή ποινή φυλάκισης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την κατηγορία της παράνομης αγοραπωλησίας ακινήτων, ωστόσο από την πλευρά τόσο του κ. Ιωάννη, όσο και των συγκατηγορουμένων του εκφράζονται ισχυρές επιφυλάξεις τόσο για την εγκυρότητα της διαδικασίας, ενώ γίνεται λόγος και για προηλειμμένη απόφαση, με εντολές άνωθεν…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρημάτων, χωρίς ωστόσο στις προηγούμενες δικαστικές του περιπέτειες να αποδειχθεί έστω και στον παραμικρό βαθμό η ενοχή του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Kanal5  των Σκοπίων, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και άλλοι 18 συγκατηγορούμενοί του, συγγενείς, υποστηρικτές και φίλοι βαρύνονταν με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους ήταν φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

«Δεν έχουμε παραβιάσει κανένα νόμο, δεν έχουμε προβεί σε καμία από τις πράξεις που μας καταλόγισαν και για αυτό θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία ήταν προηλειμμένη και το δικαστήριο σήμερα απλά την δημοσιοποίησε», δήλωσε στο Kanal 5 των Σκοπίων ο κατηγορούμενος και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αρχίδος Ιωάννη, Επίσκοπος Δαυίδ Νίνοφ. 

Η τελευταία ημέρα της δίκης σημαδεύτηκε από ένταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων Kanal5. Αφορμή για την οργίλη αντίδραση των κατηγορουμένων ήταν πως η σημερινή ακροαματική διαδικασία δεν ξεκίνησε με την ανάγνωση της απόφασης, αλλά με την κλήτευση ενός ακόμα μάρτυρα από τον πρόεδρο της έδρας, ο οποίος ενημέρωσε τους κατηγορούμενους ότι η ακρόαση επιστρέφει στην αποδεικτική διαδικασία. Ο μάρτυρας που προσήλθε στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο ίδιος προσωπικά είχε έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και είχε συνάψει συμφωνίες για αγοραπωλησίες ακινήτων, για τις οποίες κατηγορίες βαρύνονταν ο κ. Ιωάννης, αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ποιό έτος είχε συναντηθεί και συμφωνήσει μαζί του.

Ο επίσκοπος Αχρίδος και οι άλλοι κατηγορούμενοι αντέδρασαν στα λεγόμενα του μάρτυρα καταγγέλλοντας ψευδομαρτυρία. Μάλιστα, κατηγόρησαν το δικαστήριο ότι παρανόμως έγινε η κλήτευση του μάρτυρα, καθώς το δικαστήριο δεν είχε αρκετές αποδείξεις εναντίον τους, ενώ κατήγγειλαν ότι ο δικαστής είχε πάρει την απόφαση εκτός δικαστηρίου.

«Δεν φταίει ο δικαστής. Αυτός χορεύει έτσι όπως του παίζουν τη μουσική. Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Εγώ θυσιάζομαι για την Εκκλησία και τον λαό» δήλωσε ο Επίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της έδρας ο συνήγορος του Επισκόπου Αχρίδος απέσυρε την εξουσιοδότησή του για την υπεράσπιση καταγγέλλοντας στημένη διαδικασία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...