Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουλίου 07, 2013

Μείζον και πρωτοφανές εθνικό σκάνδαλο η παραχώρηση στρεμμάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού

Κάποιες ημερομηνίες ορόσημα που αξίζει να αναφερθούν είναι οι εξής:

1994. Συνθήκη Ειρήνης, Ισραήλ-Ιορδανίας

1996. Έναρξη ανασκαφών της Ιορδανίας στη δική της μεριά του Ιορδάνη ποταμού






Ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος με τον πρίγκιπα Χασάν στον Ιορδάνη ποταμό (πηγή:christusrex.org)







10 Σεπτεμβρίου 1997. Με διάταγμα του βασιλιά Χουσεΐν καθιερώνεται η «Βασιλική Επιτροπή για την ανάπτυξη του πάρκου της Βάπτισης του Κυρίου στην κοιλάδα του Ιορδάνη» υπό την προεδρία του πρίγκιπα Χασάν.

11 Νοεμβρίου 1997. Συνεδριάζει για πρώτη φορά η επιτροπή. Στο πνεύμα της συμφιλίωσης και των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών αρχικά "συλλαμβάνεται" η ιδέα για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου τα Χριστούγεννα του 2000 να εορτασθούν με κάθε επισημότητα στον Ιορδάνη ποταμό ώστε να αναδειχθεί ο τόπος του βαπτίσματος ως το κορυφαίο αξιοθέατο της χιλιετίας.

13 Φεβρουαρίου 2007. Πραγματοποιείται στο Αμμάν η πρώτη συνάντηση ίδρυσης του Ρωσο-Ιορδανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Την ίδια μέρα ο Ιορδανός βασιλιάς παραχωρεί έκταση-γη του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφτεί το χώρο. Προαναγγέλλει την κατασκευή ενός Προσκυνηματικού Κέντρου για Ρώσους τουρίστες και αναθέτει το έργο στην εταιρεία StroytranzGas.


24 Μαρτίου 2008. Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Ρωσικού Προσκυνηματικού Κέντρου.



26 Ιουνίου 2012 ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν παρευρίσκεται στο άνοιγμα του Ρωσικού Προσκυνηματικού Κέντρου. Όμως, αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα και με δημοσίευμα της Unesco η περιοχή ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.





Στην περιοχή σύμφωνα με το www.baptismsite.com και το άρθρο New Churches - The Baptism Site of Jesus Christ η Καθολική Εκκλησία γίνεται το μεγαλύτερο Προσκυνηματικό Κέντρο σε έκταση 30.000 τ.μ.

Για αναλυτικότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το έργο σχεδιαστικά και οικονομικά κάντε κλικ εδώ.




Επίσης, η Κοπτική Εκκλησία φέρεται να προτίθεται να κατασκευάσει αυτόν το ναό:

Επίσης, η Αρμενική Εκκλησία φέρεται να προτίθεται να κατασκευάσει αυτόν το ναό:

Για την Αγγλικανική Εκκλησία έχουν δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Canterbury: 



και η ευχαριστήρια δήλωση του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...