Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2013

" Πάτρα: Έφτασαν οι Ρώσοι για να παραλάβουν το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα – Με λαμπρότητα ο Εσπερινός "




Η πολυμελής ρωσική αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο του Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ικούνιν, βρίσκεται απόψε στην Πάτρα, προκειμένου το πρωί της Πέμπτης να συνοδεύσει το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα στην Αγία Πετρούλη της Ρωσίας. Την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Αμβρόσιος και απεσταλμένοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τους ξεναγήσε στον ναό του Πρωτοκλήτου.
Ακολούθησε εσπερινός, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, που συμμετείχαν οι ιερείς της Πάτρας, αλλά και οι Ρώσοι ιερείς, στον κατάμεστο από κόσμο νέο Ι. Ναό του Πολιούχου της Πάτρας.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα συνοδεύσει το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα στο ταξίδι του στην Ρωσία, μιλώντας μετά το πέρας του Εσπερινού, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ταξιδιού, του πρώτου που γίνεται μετά την επανακομιδή του Σταυρού στην πόλη της Πάτρας.
Χαρακτήρισε ως μεγάλη ευλογία η μεταφορά του Τιμίου Σταυρού, τόσο για τον ρωσικό όσο και για λαό της Πάτρας, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό, ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των δυο λαών και ευχήθηκε να έχει επιτυχία το ιερό αυτό ταξίδι, όπως το χαρακτήρισε.
Μάλιστα, απεύθυνε κάλεσμα στους Ρώσους να έλθουν στην Πάτρα για να προσκυνήσουν τον Άγιο Ανδρέα, ενώ ευχαρίστησε τα Μέσα Ενημέρωσης που προέβαλλαν την πρωτοβουλία της Μητρόπολης.
Ο επικεφαλής της πολυμελούς ρωσικής αντιπροσωπείας πρόεδρος του Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ικούνιν, παραχώρησε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Πατρών. Ο κ. Ικούνιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ταξίδι του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη χώρα του, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό το αναμένουν οι πιστοί καθώς έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...