Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»
  π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΘΗΝΑ 1997 – 4Η ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Π. Ε. Γ,  τηλ. 210 6396665
  
    Οι διάφορες ομάδες της λεγόμενης «Νέας Επο­χής» και ιδιαίτερα οι «ψυχολατρείες», πουυπόσχονται να «αναπτύξουν» ολόκληρο το «δυναμικό» τού «έσω ανθρώπου», τη διεύρυνση της συνείδησης πέρα από τα όρια τού συγκεκριμένου προσώπου και το «συντονισμό» της με την «Υπέρτατη Συνείδηση» ή «Υπερσυνειδητότητα» με στόχο τον «υπεράνθρωπο»,χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και τεχνικές.
 Οι επί μέρους ομάδες εκφράζουν πολλές τάσεις και χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικέςαυτοεμπειρίας,διαλογισμού, αναγέννησης (Rebirthing), βοοενεργητική, μουσική, λαϊκή θεραπευτική, οικοδομική βιολογία, ηλιακή ενέργεια, προστασία του περιβάλλοντος, ραδιοαίσθηση, μεταβίβαση σκέψηςκ.ο.κ. (New Age Forum - πρόγραμμα Sailbranz, σ. 2).
 Στη «Νέα Εποχή» μπορεί κανείς να βρει όλες τιςανατολικές τεχνικές, που χρησιμοποιούνται για την α­πόκτηση τού «φωτισμού»: Τοζεν, τηγιόγκα,κινήσεις αναπνοής,χορού,μορφές θεραπευτικής της λεγόμενης «ανθρωπιστικής ψυχολογίας»και της «υπερπροσωπικής ψυχολογίας» (Transpersonale). Ακόμη χρησιμοποι­ούνταιτεχνικές από το χώρο του αποκρυφισμού, που υπόσχονται να ανακαλύψουν ταμυστήρια της ύπαρξηςτου άνθρωπου και τις «απόκρυφες δυνάμεις». Έτσι χρη­σιμοποιούνται μέθοδοι που είναι σε χρήση στουςροδόσταυρους, στηθεοσοφία, στηνανθρωποσοφία, τηντάση ενοποίησης της ανατολικής και δυτικής σκέψης, δηλαδήτης κοσμοθεωρίας των ασιατικών θρησκειών (ολική θεώρηση τού κόσμου) με τις φυσικές επιστήμες.
 Στο ρεύμα της New Age κινούνται με μεγάλη ευ­κολία ονόματα όπως ο Khan και ολόκληρος ο σουφισμός της Δύσης, ο Δάσκαλος Tai Chuan ΑΙ Huanc, ο Rolig Thumber και άλλοι εκπρόσωποι της ινδιάνικης θρησκείας, ο Carlos Castaneda με τις εμπειρίες του από τη χρήση της Mescalin (είδος ναρκωτικού), εκ­πρόσωποι της «μητρικής θεότητας», προσωπικότητες τού Θιβετιανού βουδισμού, όπως οι αποθανόντες Chögyam Trungpa και Anagarika Govinda. Σε μας τους Έλληνες είναι γνωστός ο Ole Nydhal από την ελληνική τηλεόραση (!), όπως και ο Δαλάι Λάμα. Από τις φυσι­κές επιστήμες αναφέρουμε τα ονόματα τού Fritjof Capra και τού David Bohm. Στο «ρεύμα» της «Νέας Επο­χής» ανήκουν επίσης και οι τεχνικές τού γκουρού Ράζνις και τού David Spranger.
 Κλείνοντες και το κεφάλαιο αυτό παρατηρούμε πως οι διάφορες ομάδες για τις οποιες κάνουμε εδώ λόγο χρησιμοποιούνποικίλες τεχνικές. Όμως μερικές φορές οι τεχνικές αυτές, που θεμελιώνονται στην ασιατική κοσμοθεωρία και αποβλέπουν σε θρησκευτικούς σκοπούς,παρουσιάζονται στη Δύση διαφορετικά σαν «επιστημονικές» μέθοδοι,που αποβλέπουν, όχι στην α­παλλαγή τού άνθρωπου από το βασανισμό της Samsa­ra, δηλαδή στην «απελευθέρωση» από το θάνατο και τη ζωή, αλλάπροσφέρονται σαν δήθεν «συνταγές» προς λύση όλων των προβλημάτων της ζωής. Εδώ αναφερόμαστε ειδικώτερα στηγιόγκακαι στοδιαλογι­σμό, που είναι σε χρήση σε όλες τις γκουρουιστικές κινήσεις.
 Όποιος μυείται σ' αυτές τις τεχνικές με τη θέλησή του ή και χωρίς να το αντιληφθεί, αρνείται το ιερό βάπτισμα και το ιερό χρίσμα, εντάσσεται στη λατρεία «άλλων θεών», τους οποίους επικαλείται και λατρεύει κατά το διαλογισμό.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις αποκρυφιστικές ομάδεςαποβλέπουν στην ανακάλυψη «κρυφών δυνάμεων» μέσα στον άνθρωπο ή έξω από αυτόνκαι στη χρησιμοποίησή των για τους σκοπούς τού άνθρω­που.
 Ειδικότερα στον πνευματισμό χρησιμοποιούνται διάφορα αντικείμενα (τραπεζάκι, ποτήρι, εκκρεμές, κ.ο.κ.), με σκοπό την επικοινωνία με τα «πνεύματα» και την «άμεση πληροφόρηση». Παρόμοια αντικείμενα χρησιμοποιούνται σαν όργανα, με σκοπό την ύπνωση ενός μέντιουμ, το οποίο μεταδίδει με διάφορους τρό­πους τα «μηνύματα» και εκτελεί δήθεν «θαυμαστά φαι­νόμενα», όπως «αυτόματες θεραπείες» κ. α.
 Στις διάφορες ομάδες της «Νέας Εποχής» χρησι­μοποιούνται όλες οι τεχνικές στις οποίες αναφερθήκαμε και πολλές άλλες από διάφορους χώρους (ανθρωπιστι­κή ψυχολογία, ψυχολογία τού βάθους, μασάζ, μουσι­κή, χορός, ζωγραφική, κ.ο.κ.).Τις περισσότερες φορές οι τεχνικές αυτές παρουσιάζονται με το μανδύα της ε­πιστήμης και πάντως χωρίς να γίνονται αντιληπτές οι αποκρυφιστικές διασυνδέσεις των ομάδων και η εξωχριστιανική τους διδαχή.Η αποξένωση από την προη­γούμενη πίστη έρχεται βαθμιαία.Οι κινήσεις αυτές δεν αποβλέπουν σε απότομη ρήξη με την Εκκλησία, αλλά στην αλλαγή τού θρησκευτικού φρονήματος των οπα­δών.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...