Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜ π. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΓΑΡΩΝ και ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ




Εκοιμήθη ο Αρχιμ.Γερμανός Κυριακίδης, κληρικός της Ι.Μ.Μεγάρων και Σαλαμίνος

Εκοιμήθη το πρωί της Πέμπτης,  πλήρης ημερών, ο Αρχιμ.Γερμανός Κυριακίδης, κληρικός της Ι.Μ.Μεγάρων και Σαλαμίνος στην οποία διακόνησε από της ιδρύσεως της μέχρι και την συνταξιοδότηση του,  στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως Πρωτοσύγκελλός της.

Ο μακαριστός κληρικός ανέλαβε τα καθήκοντά του Πρωτοσυγκέλλου λίγο μετά την εκλογή του Μητροπολίτη Βαρθολομαίου ενώ υπηρέτησε ως εφημέριος αρχικά στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και μετά ταύτα στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου.

Τέκνο προσφύγων από τα Βουρλά της Σμύρνης ο μακαριστός π.Γερμανός, είχε γεννηθεί στις 19 Δεκεμβρίου του 1924.

Όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να θυμούνται τον ταπεινό και πράο χαρακτήρα του.

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π.Γερμανού Κυριακίδη θα ψαλλεί  στην Ι.Μ.Αγίας Παρασκευής Μαζίου την Παρασκευή στη 1μ.μ.. Απόψε το βράδυ στη Μονή θα τελεστεί ολονύκτια αγρυπνία όπου και θα μεταφερθεί η σορός του μακαριστού κληρικού.

Αιωνία η μνήμη του.


Διαβάστε και το σχετικό ανακοινωθέν της Ι.Μ.Λαρίσης

Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 23 Μαϊου το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Κυριακίδης στην Αθήνα.

Ο π. Γερμανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 και σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, υπό του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Μακρυγιάννη, μετέπειτα Μητροπολίτου Ελασσώνος, ενώ χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου σοφού Ιεράρχου και Γέροντός του, Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κυρού Διονυσίου, του Ψαριανού, πλησίον του οποίου ευδοκίμως υπηρέτησε επί πολλά έτη στην πόλη του Βελβενδού.

Κατόπιν διηκόνησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νικαίας, επί αειμνήστου Μητροπολίτου Νικαίας, κυρού Γεωργίου Παυλίδη και από το 1974, όπου ιδρύθηκε η νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου και ως εφημέριος στα Μέγαρα και τον Ασπρόπυργο, αναπτύξας μεγάλη και πλουσίαν πνευματικήν και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα τελεσθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου στις 1 μ.μ. από το καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, όπου και θα ενταφιασθεί το σεπτό σκήνωμά του, ενώ η σορός του θα ευρίσκεται στην Ιερά Μονή από το απόγευμα της Πέμπτης.


ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ 
ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΕΒΑΣΤΟΥ 
ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ!


Απόψε, Πέμπτη και περί ώρας 21:00 θα τελεσθεί ολονύκτιος αγρυπνία στο καθολικό της Ιεράς Μονής προς τιμήν του εκλιπόντος και αύριο το μεσημέρι περί ώρα 13:00 θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών.
Οφειλομένη τιμή στο πρόσωπον του κυρού Γερμανού ο οποίος δι’ εμέ υπήρξεν εις εκ των ποδηγετών εις την ιερατικήν ζωήν μου, εκ νεαράς ηλικίας, η παράκλησις προς όλους εσάς τους αναγνώστες η μνημόνευσις του ονόματός του όπως «Κύριος ο Θεός αναπαύσει αυτόν εν τη αγήρω μακαριότητι».

1 σχόλιο:

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...