Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2013

Μάρτυρες του Ιεχωβά στα σχολεία και βιβλία της Οργάνωσης για παιδιά.


Επιμέλεια: ''ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ''
www.antixiliastikos.blogspot.com

Αν είστε Μάρτυρας του Ιεχωβά, παρακαλώ μη διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί. Παρότι έχουν χρησιμοποιηθεί εικόνες και αποσπάσματα από βιβλία της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, έχει γραφτεί για τους Ορθόδοξους πιστούς προς ενημέρωσή τους. Αν παρόλα αυτά θελήσετε να συνεχίσετε την ανάγνωση, δείτε το σαν ευκαιρία να ωφεληθείτε από αυτό.

Αρχίζουμε:

Το πόσο πρέπει να έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι ''τα μάτια τους δεκατέσσερα'' δεν περιγράφεται!
Οι δάσκαλοι κυρίως που έχουν στις τάξεις τους μαθητές από οικογένειες Μαρτύρων του Ιεχωβά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συμβουλευτικοί προς τα παιδιά των Ορθοδόξων οικογενειών.

Όπως είναι γνωστό, με ιδιαίτερη απαίτηση οι γονείς των μαθητών που ανήκουν στην Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ζητούν από το σχολείο το παιδί τους να μην παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών. Στη Δημοκρατική μας κοινωνία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό έχει γίνει αποδεκτό. Τί γίνεται όμως όταν αυτοί οι ίδιοι μαθητές που αρνούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, δια της πλαγίου οδού ''απομονώνουν'' τους Ορθόδοξους συμμαθητές τους και τους ταράζουν την πίστη με τις αιρετικές τους διδασκαλίες; Μάλιστα αυτοί οι ίδιοι γονείς (Μάρτυρες του Ιεχωβά), είναι αυτοί που παροτρύνουν τα παιδιά τους με τις ''ευλογίες'' της Οργάνωσης να μιλούν στους Ορθόδοξους συμμαθητές τους ακόμη και στους δασκάλους τους για τον Ιεχωβά.

Εικόνα από περιοδικό της Οργάνωσης
ΣΚΟΠΙΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, διαθέτουν υλικό για κάθε ηλικία. Μπορούν να δώσουν στο παιδί σας βιβλία τόσο απλά και κατανοητά γραμμένα που όλα όσα θέλουν να του μάθουν θα τα καταλάβει χωρίς δεύτερη ανάγνωση. Βιβλία με πολλές κι εντυπωσιακές εικόνες που πραγματικά ένα παιδί μπορεί να ενθουσιαστεί από αυτό το συνδυασμό, εικόνας και απλής γραφής των κειμένων. Κι ενώ εσείς είστε ήσυχοι ότι το παιδί σας είναι στο σχολείο, μπορεί στα διαλείμματα να του μαθαίνουν εν αγνοία σας πράγματα που δεν τα βάζει ο νους σας. Ότι ο Σταυρός είναι είδωλο και ότι ο Χριστός δεν Σταυρώθηκε σε Σταυρό αλλά σε ένα όρθιο κούτσουρο ή σε δέντρο ΄ ότι είναι μεγάλο αμάρτημα να συμμετέχει σε γιορτές. Θα του μαθαίνουν ότι είναι ''Μαριολατρία'' η τιμή που αποδίδουμε στην Παναγία μας, ότι ο Θεός έχει όνομα και τον λένε Ιεχωβά, ότι το άστρο της γέννησης του Χριστού ήταν από τοΔιάβολο, ότι αν πάθει κάποιο ατύχημα και χρειαστεί μετάγγισηαίματος να μην το δεχτείτε και άλλα πολλά που θα σας κάνουν να μη γνωρίζετε το παιδί σας αν τελικά το ''τραβήξουν'' με το μέρος τους.



Από περιοδικά και βιβλία που δόθηκαν σε εμάς ΔΩΡΕΑΝ από οπαδούς της Οργάνωσης, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ καθίσαμε κι εμείς να τα διαβάσουμε και να βγάλουμε ΔΩΡΕΑΝ τα συμπεράσματά μας.

Έχουμε στην κατοχή μας ένα βιβλίο της Οργάνωσης ''καλογραμμένο'' και εικονογραφημένο για παιδιά. Είτε για να δασκαλεύουν τα δικά τους ''φυντάνια'' με αυτό, είτε για να το προσφέρουν σε δικά μας Ορθόδοξα παιδιά με σκοπό να τους αλλάξουν την Ορθόδοξη πίστη τους. Το βιβλίο αυτό έχει τίτλο: ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

Εικόνα από το βιβλίο της Οργάνωσης
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ


Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν στη σελίδα 56, υπάρχει μια εικόνα με ένα κοριτσάκι που κρατά ένα Σταυρό. Ακριβώς από κάτω γράφει: ''Γιατί είναι εσφαλμένο να χρησιμοποιούμε είδωλα στη λατρεία;'' 

Εικόνα από το βιβλίο της Οργάνωσης
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ


Για τους φίλους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σταυρός για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναιείδωλο. Για ποιό λόγο είναι είδωλο; Αυτό μόνον οι ίδιοι το γνωρίζουν. Είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο τιμούμε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας ή ίσως δεν γνωρίζουν την σημασία της λέξεως ''είδωλο'' ή διαβάζουν την Αγία Γραφή με ένα δικό τους τρόπο.

Είδωλο: Είναι κάτι που κατασκευάστηκε από ανθρώπους και λατρεύεται ως Θεός!
Στην Ορθοδοξία ποτέ δεν λατρεύτηκε ο Σταυρός ως Θεός. Συνεπώς πρόκειται για πλάνη και συκοφαντία. Αιρετική διδασκαλία που περιέχει λιγοστές γλωσσικές γνώσεις.

Έτσι φαντάζονται τη σταύρωση οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Εικόνα από το βιβλίο της Οργάνωσης
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

Ομιλούν με μίσος κατά του Σταυρού και διδάσκουν ότι ο Χριστός σταυρώθηκε πάνω σε ένα κούτσουρο που το αποκαλούν πάσσαλο, ή ότι σταυρώθηκε ακόμη και σε δέντρο.

Εικόνα από το βιβλίο του π.Αντωνίου Αλεβιζόπουλου 
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το πρώτο διοικητήριο της ''Σκοπιάς'' είχε ως επίσημο σήμα, σταυρό με στέμμα. Αργότερα ανακάλυψαν ότι έκαναν λάθος.

Εικόνα από το βιβλίο της Οργάνωσης 
ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που ομιλούν με τόση εμπάθεια για το Σταυρό, ξεχνούν ότι για πολλά έτη κυκλοφορούσαν με το Σταυρό στο πέτο για να φανερώνεται στους άλλους ότι είναι χριστιανοί.

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά ΄ δάσκαλοι και γονείς έχουμε μεγάλη ευθύνη! Όχι μόνον οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αλλά κάθε αλλόθρησκος θέλει κάτι από τα παιδιά μας. Στα σχολεία είναι πιο επικίνδυνοι από ότι όταν σας χτυπήσουν την πόρτα στο σπίτι. Διότι αν έρθουν στο σπίτι σας, μπορείτε να τους απομακρύνετε, η μπορεί ακόμη και να λείπετε από το σπίτι και να μη σας βρουν. Ενώ στο σχολείο τα παιδιά σχηματίζουν παρέες. Κάνουν φιλίες με αλλόθρησκους και αν ήμαστε κι εμείς αδιάφοροι με την Εκκλησία και την πίστη μας τότε γινόμαστε εύκολος στόχος. Ας μην περιμένουμε να φτάσουν τα πράγματα σε σημεία μη αναστρέψιμα. Μετά δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον ο παπάς. Όπως συμβουλεύει και ο Γέροντας Νίκων, ''μην απομακρύνεστε από τις ενορίες σας, να έχετε τον παπά από το ράσο''.

Θα κλείσουμε απαντώντας σε μια ερώτηση που βρήκαμε στο βιβλίο των Μαρτύρων του Ιεχωβά:
ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.

Στη σελίδα 112 ρωτάει: ''Πρέπει να καυχιόμαστε για κάτι;''



Την απάντηση δίνει ο Απόστολος Παύλος. 

Προς Γαλάτες Επιστολή του στο Κεφάλαιο 6, Στίχο 14..
''Σε μένα, όμως, μη γένοιτο να καυχώμαι, παρά μονάχα στον σταυρό τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού..''

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.

Επιμέλεια: ''ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ''

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι τα παιδιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά διαδίδουν ελεύθερα τις πεποιθήσεις τους, την ίδια στιγμή που το σύνολο των παιδιών των Ορθοδόξων είτε δεν ξέρουν καν τι πιστεύουν είτε δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια να πιστεύουν σε ότι λέει η Ορθοδοξία. Ελάχιστοι Ορθόδοξοι μαθητές έχουν θρησκευτική άποψη, ταυτότητα, συνείδηση. Η άγνοια και η απαιδευσία είναι χαρακτηριστικό των καιρών μας. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και τα παιδιά τους ξέρουν τι πιστεύουν και έχουν το θάρρος να μιλούν σε άλλους. Αν αυτό σας τρομάζει τότε ...ναι, να φυλάγεστε. Μείνετε στην άγνοιά σας. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, παρά τη λάσπη που εκτοξεύεται, όλα αυτά τα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας τους αποδείχθηκε ότι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και οικογενειάρχες. Δεν σας κάνει αυτό να θέλετε να μάθετε τι είναι αυτό που τους κάνει καλύτερους? Αντί να απαξιώνετε τις αλλαγές που έκαναν στα πιστεύω τους (Χριστούγεννα, χρήση του σταυρού και άλλα πολλά), μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο να δείτε γιατί τις έκαναν? Κακό πράγμα η άγνοια... και εσείς την συντηρείτε. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...