Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Απριλίου 14, 2013

Ο ΣΕΒ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ π. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Του Παναγιώτη Τελεβάντου



Ο ΣΕΒ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ π. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος”, του κ. Σωτήρη Τζούμα, το ακόλουθο αποκαρδιωτικό ρεπορτάζ που αφορά ένα εξόφθαλμα ανάξιο κληρικό ο οποίος οπωσδήποτε πρέπει να καθαιρεθεί.

“Εκταση έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία η περίπτωση του πατέρα Χριστόφιλου, ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο facebook μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδες, ενώ εξαιτίας αυτής ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία.

Οπως διαβάζουμε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατήρ Χριστόφιλος Γεωργουλόπουλος έχει «μεγάλο σουξέ» στο facebook, ενώ μέσα σε λίγες ημέρες οι φίλοι αυξήθηκαν σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες την ώρα που, στις αρχές της εβδομάδας, με το ζόρι ξεπερνούσαν τους 1.000.

Ο ίδιος δείχνει να είναι πολύ δραστήριος, καθώς βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας on-line συζητώντας με τους πολίτες τα προβλήματά τους και προβάλλοντας την ορθόδοξη εκκλησία.

Το γεγονός αυτό κίνησε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης Τριφυλίας η οποία του άσκησε έντονη κριτική και απαίτησε από τον ιερέα να απενεργοποιήσει το προφίλ του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της να επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς σε όλους τους κληρικούς για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τα social media.

Ωστόσο, ο πατήρ Χριστόφιλος αποφάσισε να αγνοήσει την εντολή της Μητρόπολης και το βράδυ της Παρασκευής με ανάρτηση στη σελίδα του δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίζει την επικοινωνία με τους φίλους του μέσω του facebook ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί περαιτέρω με την Εκκλησία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...»

Δεν θα σταθούμε στη γλωσσική απαιδευσία του Πανοσιολογιότατου, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη δήλωσή του ότι είναι πρόθυμος να φτάσει ακόμη και στην ηλεκτρική καρέκλα για να μπορεί ανεμπόδιστος να ασχολείται 14 ώρες την ημέρα με το Facebook.!!!

Ο ορισμός που δίνει της Εκκλησίας δείχνει ότι είναι εντελώς αθεολόγητος. 

Φυσικά δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση της αρετής της υπακοής, αφού νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να αγνοεί - και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο - τις νουθεσίες του οικείου Μητροπολίτη του.

Ούτε που χρειάζεται να συζητήσουμε αν ο ιερομόναχος αυτός έχει ίχνος πνευματικότητας. 

Μας αρκεί η θέα του προσώπου του. 

Ιερομόναχος ξυρισμένος και κουρεμένος που βρίσκεται καθηλωμένος 14 ώρες την ημέρα μπροστά στο Facebook.!

Ερωτούμε: Δεν θα έπρεπε να αφιερώνει στην προσευχή αυτές τις 14 ώρες αφού είναι μοναχός; Πολλώ μάλλον αφού ως ιερομόναχος έχει και ποιμαντικά καθήκοντα;

Μας ανήσυχησε όμως ιδιαζόντως η σημείωση του
κ. Σωτήρη Τζούμα στο ρεπορτάζ:


“Το θέμα μας δεν είναι ο πατήρ Χριστοφόρος και οι επιδόσεις του στο σερφάρισμα και στο Facebook!!! Καλά κάνει ο άνθρωπος αφού αυτόν τον τρόπο ποιμαντικής έμαθε..Και ο οποίος έχει καθώς φαίνεται λαμπρά αποτελέσματα! Άραγε διδάχθηκε κι άλλους τρόπους ποιμαντικής; Ποιός να μας το απαντήσει αυτό; Μήπως ο προβληματικός Μητροπολίτης του; Αλλο ένα... "μπουμπουκάκι", των χειροτονιών Χριστοδούλου! Δυστυχώς!

Ωστόσο το θέμα μας είναι η γενικότερη κατάντια της Εκκλησίας μας σήμερα και το επίπεδο των κληρικών μας! Φαίνεται άλλωστε και από αυτό το ατυχές περιστατικό!

Ο Θεός σώζοι την Εκκλησία Του!”

Ο κ. Τζούμας δεν μπορεί να κατηγορηθεί από κανένα ως αντίπαλος του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Εντούτοις οι κουβέντες που λέγει για τον Σεβ. Τριφυλίας είναι βαριές. 

Ο Σεβασμιότατος ένα τρόπο έχει να αντιστρέψει την εικόνα. Ο κληρικός αυτός πρέπει να οδηγηθεί για καθαίρεση, να περιοριστεί στη Μονή της μετανοίας του και να αφιερωθεί στο έργο της μετανοίας, αφού παραδώσει στον ηγούμενο της Μονής το ψαλίδι και την ξυριστική του μηχανή.

Μέχρι πού θα φτάσει πια η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...