Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ“ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ Του Παναγιώτη Τελεβάντου




============

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ δεν παριστάνει τον Ομολογητή ιεράρχη για να κερδίσει τα χειροκροτήματα του κόσμου. 

Είναι με την όλη σημασία του όρου Ομολογητής ιεράρχης. 

Γι’ αυτό με την ευγένεια και τη διάκριση που τον χαρακτηρίζουν, αλλά οπωσδήποτε με σαφήνεια, εκθέτει την εμπάθεια των υπευθύνων της εφημερίδας “Ορθόδοξος Τύπος”, η οποία σε άλλες εποχές κατέγραφε σελίδες δόξας, ενώ τώρα κατάντησε κυριολεκτικά ο “Τιτανικός” του αντι-οικουμενιστικού αγώνα. 

Δημοσιεύει επιστολές απολογίας προς κορυφαίους οικουμενιστές μπροστά στους οποίους οι υπεύθυνοι της εφημερίδας είναι κυριολεκτικά γονατισμένοι, ενώ - με την όλη στάση του - προσβάλλει αδικημένους ιεράρχες όπως τον Αττικής κυρό Νικόδημο και άλλους αξιόλογους κληρικούς.

Νομίζουμε ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” έχει την ευκαιρία - στην αμέσως επόμενή του έκδοση - να επανορθώσει τον επαίσχυντο τρόπο με τον οποίο πρόβαλε και σχολίασε την είδηση της κοίμησης του κυρού Νικοδήμου.

Ελπίζουμε ότι η επιστολή του Σεβ. Κυθήρων θα βοηθήσει τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας - ήτοι τους σεβαστούς μας π. Θεόδωρο Ζήση, π. Γεώργιο Μεταλληνό, π. Βασίλειο Βολουδάκη, π. Μελέτιο Βαδραχάνη, κ. Γ. Ζερβό, κ. Αθανάσιο Σακαρέλλο, τους άσχετους της λεγόμενης “παλαιάς φρουράς” και τις εξίσου άσχετες  αδελφές του π. Μάρκου, που προώθησε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης στη συντακτική επιτροπή για να ελέγχει ο ίδιος από τα παρασκήνια την έκδοση, να ανανήψουν. 

Οφείλουν να απολογηθούν για τα ημαρτημένα και να χαράξουν κατά Χριστό πορεία της εφημερίδας που για δεκαετίες βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή όλων των πνευματικών αγώνων.

Την επιστολή του Σεβ. Κυθήρων - λόγω της έκτασής της - θα δημοσιεύσουμε - συν Θεώ - σε συνέχειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...