Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2013

Το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό


του Αρχιμ.Δαμασκήνου Λιονάκη, Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ.Κυδωνίας και Αποκορώνου, από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως   πηγή
 
Στις 28 Δεκεμβρίου, από νωρίς φθάσαμε μαζί με συνεργάτες της Μητροπόλεως στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαμασκηνός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Αρκεί να αναφέρουμε ότι παρουσίαζε ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων, σηψαιμία, ίκτερο, παγκρεατίτιδα και πολλές άλλες οργανικές επιπλοκές! Η ζωτικής σημασίας τοποθέτηση του στεντ (stent), η οποία αποφασίσθηκε τελικώς από τον κορυφαίο ιατρό κ. Γεράσιμο Στεφανίδη, δεν υπήρξε καθόλου εύκολη υπόθεση. Η παρατεταμένη ταλαιπωρία του Ποιμενάρχου μας καθιστούσε την υγεία του ακόμη πιο εύθραυστη.
Στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» οι θεράποντες ιατροί κ. Ευάγγελος Κοκκινάκης και κ. Σωτήριος Πρίγκουρης μιλούσαν για την τελευταία ευκαιρία του Σεβασμιωτάτου. Τα ανθρώπινα-ιατρικά δεδομένα δυσμενέστατα· γύρω μας και μέσα μας όλα βουβά… Στιγμές μεγάλης αγωνίας και «συνοχής καρδίας»… Με πίστη καταφύγαμε στην βοήθεια του μεγάλου Θεού και στις πρεσβείες του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, λείψανο του οποίου είχαμε πάρει μαζί μας από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Πλησιάσαμε τον ασθενή Επίσκοπο και τοποθετήσαμε το χαριτόβρυτο λείψανο πάνω του, ενώ διαβάζαμε ευχές και προσευχόμασταν «όση ημίν δύναμις». Ο ίδιος δεν έδειχνε να επικοινωνεί με το περιβάλλον· μόνο είχε πιάσει την λειψανοθήκη, καθώς έπαιρνε βαθειές εισπνοές λόγω εισρόφησης. Σε λίγο τον πήραν για το χειρουργείο. Οι «έγγιστα αυτού», είκοσι και πλέον άνθρωποι, περιμέναμε έξω από το χειρουργείο «εν αγωνία».
Δύο ώρες αργότερα, και ενώ είχαμε σχεδόν καταβληθεί από την αγωνιώδη αναμονή, η πόρτα του χειρουργείου άνοιξε. Μας φώναξε ο ιατρός και μας είπε επί λέξει: «Ακούστε. Δυσκολεύτηκα πολύ. Ένα θεϊκό χέρι με οδηγούσε, γιατί εγώ χάθηκα. Δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο περίπλοκη κατάσταση»… Αμέσως «εγενήθημεν ευφραινόμενοι»! Την αγωνία διαδέχθηκε η ανακούφιση. Οι καρδιές μας βεβαιώθηκαν ότι ήταν ο Άγιος Νεκτάριος εκείνος που βοήθησε τον ιατρό στην επέμβαση και συνέβαλε στην θαυμαστή επιτυχία της! Ήταν ο Άγιος Νεκτάριος! Εκείνος που τόσα χρόνια στήριζε τον Σεβασμιώτατο, τον βοηθούσε στην ζωή του και στο έργο του, τον ευλογούσε «εξ ύψους» και τον χειραγωγούσε εν μέσω δυσκολιών, πειρασμών και θλίψεων· ο «ταχύς εις βοήθειαν» και «άμισθος ιατρός», ο οποίος «αναβλύζει ιάσεις παντοδαπάς», το νέο καύχημα των κατοίκων των Χανίων, οι οποίοι είχαν πεποίθηση στην αγιότητά του πριν την αγιοκατάταξή του!
«Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν» (Λουκ. 18, 27), όπως μαρτυρεί το αψευδές στόμα του Κυρίου, και «Ουδέν Ανίατον δια τον Άγιον Νεκτάριον», όπως κηρύττει ο μακαριστός Δημήτριος Παναγόπουλος, ο χαρισματούχος λαϊκός ιεροκήρυκας και άνθρωπος του Θεού. Στις τόσες σελίδες των θαυμάτων του Αγίου Νεκταρίου προστέθηκε άλλη μία. Ας είναι δοξασμένο το Όνομα του Θεού, ο Οποίος δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου «εθαυμάστωσε το έλεος αυτού εν πόλει περιοχής» (Ψαλμ. 30, 22).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέστρεψε «χάριτι Θεού» στον τόπο της ποιμαντορικής του διακονίας, στην ευλογημένη πόλη των Χανίων. Κρίνουμε εδώ αναγκαίο να ευχαριστήσουμε όσους πόνεσαν στο άγγελμα της ασθενείας του και χάρηκαν στο άγγελμα της θεραπείας του, όσους θεράποντες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Επιστήμης τον υπηρέτησαν με συνέπεια και ανθρωπιά, όσους με ελπίδα αγρύπνησαν στο προσκέφαλό του, όσους «ουκ εν χείλεσι δολίοις» προσευχήθηκαν για την αποκατάσταση της υγείας του, όσους τον στήριξαν και ενίσχυσαν στην δοκιμασία του· όσους ποικιλοτρόπως υπούργησαν το θαύμα της θεραπείας του! «Το έλεος του Κυρίου είη μετά πάντων αυτών». Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...