Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ; Του Παναγιώτη Τελεβάντου



===============

Με συναισθήματα βαθύτατης αγαλλίασης οι απανταχού της γης χριστιανοί, αλλά και κάθε ευπρεπής άνθρωπος ασχέτως δοξασίας, πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των Σύρων Μητροπολιτών από τα χέρια των ισλαμοφασιστών, που δρουν στη Συρία χρηματοδοτούμενοι από τη Δύση με ορμητήριο την Τουρκία.

Στην απελευθέρωσή τους συνέβαλε τα μέγιστα το γεγονός ότι οι απαχθέντες κατόρθωσαν να στείλουν μήνυμα με το κινητό τους ότι απήχθησαν, από ποιους απήχθησαν και πού τους μετέφεραν οι απαγωγείς τους - τουτέστιν στην Τουρκία -, γεγονός που περιόρισε ασφυκτικά τις δυνατότητες της Τουρκίας να κάνει τα στραβά μάτια και να τους καλύψει.

Η παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών, αλλά και του Παναγιότατου προσωπικά, προς την Τουρκική κυβέρνηση και προς διεθνή φόρα, διαδραμάτιαν καθοριστικό ρόλο για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Οσο για τα τα ευχολόγια και τις ακαδημαικές αντιδράσεις του ΠΣΕ, του Πάπα και άλλων οργανισμών - Παπικών και Προτεσταντικών -, “εις ουδέν απολύτως ωφέλησαν, αλλά μάλλον θόρυβον εποίησαν”! 

Κατά το ειωθός.!!!

Με την απαγωγή και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών όσο ποτέ άλλοτε φάνηκε ότι η συμμετοχή μας στο ΠΣΕ είναι απολύτως ανωφελής από κάθε άποψη. 

Θα μας δώσει ανεκλάλητη χαρά ο Παναγιότατος, αν συγκαλέσει αμέσως πανορθόδοξη συνάντηση για να αποφασιστεί από κοινού από όλες τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες η έξοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το ΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...