Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Απριλίου 15, 2013

Ασκητής μοναχός: «Να πάρουν μπουρλότο οι άμβωνες!»


Ένας ασκητής μοναχός μας στέλνει το δικό του "επαναστατικό" μήνυμα
 
Ήγγικεν η ώρα.. Ο παπάς να ξαναγίνει μπροστάρης…φανάρι στο πληττόμενο ποίμνιο του από την εισβολή- κατοχή ξένων σκοτεινών δυνάμεων , κυρίως οικονομικών εγκληματιών, οι οποίοι αδίστακτα εν μια νυκτί μετέβαλαν την Ελλάδα σε απέραντο τόπο γενικής απελπισίας. 
Ήλθε η ώρα ο άμβωνας να ξαναπάρει φωτιά και τη σημασία που είχε προ της επιδρομής της αποχαυνωτικής βρωμιάρας .τηλοψίας. 

Ο θρυλικός ΄Ελλην παπάς ,αν και γνωρίζει τα πάντα, σιωπά, σήμερα στα διαδραματιζόμενα, περιοριζόμενος, για την απάλυνση των πολλαπλών δεινών που επέλασαν, ξάφνου, από εγχωρίους και εξ Εσπερίας ληστοσυμμορίτες…στον ρόλο του απλού σιτιστή των πεινασμένων…

Είναι κι αυτό βέβαια , η φιλανθρωπία ,μέσα στην αποστολή του, αλλά ΟΥΚ ΕΠ ΑΡΤΩ μόνον.. Τα συσσίτια είναι το αποτέλεσμα των αρπακτικών εισβολέων … Και τις ασχήμιες αυτές καλείται η Εκκλησία να πληρώσει από το βαλάντιόν της! Και δεν οργίζεται!.Θαρρεί πως εκτελεί το αποστολικόν της καθήκον..Κατά Χριστόν! Αμ δεν είναι έτσι και το γνωρίζετε, αδελφοί λίαν καλώς και καλύτερον εμού, του απομακρυσμένου μέσα στα ρουμάνια και τις σπηλιές!

 Είναι η ώρα της εξέγερσής σου Έλληνα παπά. Ο λόγος σου ας πάψει πια να είναι παρηγορητικός. Να γίνει πύρινος, καταγγελτικός και σκληρός για να αφυπνίσει κοιμώμενες κι αποχαυνωμένες συνειδήσεις. Είμαι ο ελάχιστος που θα σου υποδείξω τι θα πεις. Εσύ ξέρεις ..Βιώνεις τους ενορίτες σου.Ύψωσε την ..αγιαστούρα σου και δώσε με τη λαλιά σου ζωντάνια στον άμβωνά σου.. Είσαι κατ΄επιταγήν των Ουρανών μπροστάρης. Κάνε ξανά το ράσο σου να ανεμίζει κι ο λόγος σου να τρομοκρατεί τις κατσαπλιάδικες φάρες και τα συνάφια τους! Ξεκίνα τώρα και μη σκιάζεσαι από τον οικείον Δεσπότη σου ..του οποίου η αφόρητη σύνεση και η συμπόρευση του με την εκάστοτε κοσμική εξουσία.. την οποία και ενόχως θυμιατίζει.. προκαλεί συχνάκις εμετικές καταστάσεις! Παράτα τον και σήκωσε το μπαϊράκι της ψυχής σου! Αυτή ξέρει που θα σε οδηγήσει! Τα υπόλοιπα είναι φαιδρώς δημοσιουπαλληλικά .. ενώ εσύ είσαι σταλμένος από τα αψηλά των Ουρανών! Ή το ξέχασες σάμπως;

“Ομπρός αδέλφια και δεν βολεί μοναχός του ν’ ανέβει ήλιος, ομπρός αδέλφια και μας έζωσε με τη φωτιά του…» και να που η φωτιά του γίνηκε φωτιά της λευτεριάς, φωτιά της ζωής και της αιωνιότητας…προστάζει ο Άγγελος Σικελιανός!

 Να κι ένα άλλο:

 “Να τι σπαθί χρειαζόμαστε. Το σπαθί του λόγου του Θεού, το οποίο φοβούνται όλοι οι δαίμονες αλλά και ο ίδιος ο διάβολος· διότι με το λόγο του Θεού φυγαδεύονται και νικούνται. Αν πάρουμε στα χέρια μας το φοβερό αυτό όπλο, το όπλο του λόγου του Θεού, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν εχθρό. Διότι όλοι τους έχουν ήδη νικηθεί από παλαιά από το σταυρό του Χριστού. Συντρίφτηκε η κεφαλή του αρχαίου όφεως, του διαβόλου, κάτω από το υποπόδιο του παντοδύναμου σταυρού του Χριστού,” (Αγ. Λουκά, Αρχιεπ. Κριμαίας, «Λόγοι και ομιλίες», τ. Α΄, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, σ. 165-171) Θησαυρός Γνώσεων και Ευσεβείας 

Άναψε, κάνε , παπά μου, τον Άμβωνά σου ξανά ΠΥΡ και ΦΩΣ!” 

ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ( Σκήτη Αγ. Στεφάνου) 



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...