Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Απριλίου 21, 2013

Οι απολογητές του Γκέρινγκ...


Ακριβώς τη στιγμή που αναζωπυρώνεται -και επισήμως- το θέμα των νόμιμων, τεκμηριωμένων και ηθικά επιβεβλημένων ελληνικών διεκδικήσεων αποζημιώσεων από τη Γερμανία, το περιοδικό «Spiegel» σπεύδει να απολογηθεί για λογαριασμό των επιγόνων του 3ου Ράιχ. Με ένα κατάπτυστο άρθρο ασελγεί στη μνήμη των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών και ισχυρίζεται το εξής απίθανο: Οτι οι ευρωπαϊκές χώρες μεταπολεμικά πλούτισαν, επειδή είτε ανήκαν στις νικήτριες δυνάμεις είτε διότι ήταν ουδέτερες και οι πολίτες τους μπόρεσαν να σωρεύσουν πλούτο, ενώ η Γερμανία διαλύθηκε οικονομικά (επειδή ηττήθηκε)!

Μόνο τούτο το εξωφρενικό επιχείρημα αρκεί για να ακυρώσει συνολικά την υπεραξία της όποιας αξιοπιστίας είχε... σωρεύσει το εν λόγω περιοδικό κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του. Λησμονούν οι συντάκτες -και ο κ. Σόιμπλε, που φαίνεται ότι τους... επηρεάζει καθοριστικά- ότι η Γερμανία προκάλεσε τον πόλεμο, αιματοκύλισε την ήπειρο, καταλήστευσε τις κατεχόμενες χώρες και γκρέμισε τις υποδομές τους. Ιστορικά πρωτοφανείς ήταν η κλεπτομανία των τεράτων του ναζισμού και η συγκέντρωση αμύθητων θησαυρών που αφαιρέθηκαν βίαια από τα θύματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατά συρροήν πλιατσικολόγου ήταν ο παρακμιακός στρατάρχης Χέρμαν Γκέρινγκ.

Η προπαγανδιστικού τύπου συλλογιστική των Γερμανών συντακτών επιδιώκει να πείσει τους αναγνώστες ότι οι χώρες του Νότου είναι λογιστικά φτωχές, ενώ οι κάτοικοί τους ουσιαστικά πλούσιοι. Γι' αυτό πρέπει να «ξηλωθούν» κανονικά, για να πληρώσουν το κόστος της κρίσης.

Επιπλέον, στοχοποιεί απροκάλυπτα την Ελλάδα και την Κύπρο κάνοντας αναφορές στα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων, τα οποία συνήθως «αποκρύπτονται» από την Εφορία και ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα των Γερμανών, οι οποίοι δαπανούν τα χρήματά τους στην κατανάλωση. Φυσικά, από την απόδοση συλλογικής ευθύνης (θεσμός που λάτρεψαν οι ναζί) δεν ξεφεύγουν τα υπόλοιπα «κακά παιδιά» της μεγάλης ευρωπαϊκής «οικογένειας»: Οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι.

Ολα τα σοφίσματα του περιοδικού έχουν βασιστεί σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με αυτήν, οι Γερμανοί είναι από τους φτωχότερους Ευρωπαίους! Η κ. Μέρκελ, ακολουθώντας την τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», μίλησε την Παρασκευή στη γερμανική εφημερίδα «Bild» και είπε ότι ενίοτε η στατιστική παραπλανά. Σε αυτό δεν έχει άδικο.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις κάθε είδους γερμανικές προκλήσεις, επίσημες και ανεπίσημες, πρέπει να είναι μία: Συστηματική δουλειά για τη διεκδίκηση του μυθώδους ποσού που πρέπει να πληρώσουν οι Γερμανοί για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Χωρίς πολλές κουβέντες, αμφισημίες και αναστολές. Οι άνθρωποι αυτοί εγκλημάτησαν σε βάρος μας και πρέπει να μας αποζημιώσουν. Οψόμεθα εις Φιλίππους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...