Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

Το πρώτο Ελληνικό μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό είναι πραγματικότητα.



Όποτε πληρώνετε την εφορία ή απλά "αυτοκτονείτε" γιατί δεν έχετε άλλα χρήματα να δώσετε, να ξέρετε πως πάνε σε καλό σκοπό... Άλλωστε εσείς τους ψηφίζατε...

Οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης, το 2006, της μείζονος αντιπολίτευσης και του ΛΑ.Ο.Σ. ερίζουν για την υλοποίηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική. Ωστόσο, ο νόμος που τα ίδια τα κόμματα ψήφισαν είναι σαφής: η κατασκευή Τζαμιού προβλέπεται με το νόμο 3512 που είχε ψηφιστεί το 2006 περί «Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών και άλλων διατάξεων».
Μάλιστα, εάν μελετήσει κάποιος τα...άρθρα του συγκεκριμένου νόμου, οδηγείται μάλλον αβίαστα στο εξής συμπέρασμα: Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η δημιουργία τζαμιού
(http://apneagr.blogspot.com)


Το πρώτο Ελληνικό μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό είναι πραγματικότητα!!!

«ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΕΜΕΝΟΣ; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Αποφασισμένοι να δώσουν τον «δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζουν » αγώνα τους, είναι οι κάτοικοι του Βοτανικού. «Θα εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να γίνει τέμενος στην περιοχή μας» τόνισε η κ. Καλλιόπη Μπελιά, Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αθηνά», κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό κατάστημα του Βοτανικού. Η κ. Μπελιά, αναφερόμενη στο μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, τόνισε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν θα αφήσουν να χτιστεί τέμενος στην πόλη τους, είναι το ότι η «Πολιτεία ενώ όφειλε να πραγματοποιήσει το τάμα του Γένους, την ανέγερση δηλαδή του ιερού ναού του Σωτήρος στην κορφή των Τουρκοβουνίων, όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά σπεύδει να ικανοποιήσει την επιθυμία των μουσουλμάνων να χτιστεί τέμενος στον Βοτανικό».

Να θυμίσουμε τέλος, ότι ο Σύλλογος «Η Αθηνά» έχει ήδη προσφύγει μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης δημιουργίας τεμένους στον Βοτανικό.
(http://www.makeleio.gr)


Όμως διαβάζουμε... στο http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ!!! ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!!!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα - ένα μοντέρνο κτίριο που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα οθωμανικά τζαμιά με τους μιναρέδες και την τελική μορφή του οποίου παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα «ΤΑ ΝΕΑ». Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον Βοτανικό. Ο κύβος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσβλητική προσφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα.

Επειδή τόσο η έκταση όσο και το κτίσμα του τεμένους της Αθήνας ανήκουν στο Δημόσιο, η Πολιτεία έχει δικαίωμα - σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις - να ορίσει και τη διοικούσα επιτροπή του τεμένους. Αυτή θα αποτελείται, σύμφωνα με τον νόμο 3512/2006, από επτά μέλη, εκ των οποίων τα δύο θα προτείνονται από μουσουλμανικά σωματεία της Αθήνας. Ο ιμάμης θα διοριστεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας και θα έχει διετή θητεία.


Το κόστος κατασκευής του τζαμιού - χωρητικότητας 350 ατόμων - ανέρχεται σε 846.000 ευρώ, Με υπογραφή Τομπάζη. Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, το οποίο έχει κατασκευάσει μερικά από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο. Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι' αυτό και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής. Η χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπει κατασκευή κατοικιών, οπότε - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - αποφεύγεται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί γκέτο...

«Η μπούρκα δεν έχει καμία θέση στη Γαλλία» είχε πει ο Σαρκοζί και θυμίζουμε πως στην Ελβετία με δημοψήφισμα απαγορεύτηκε η ανέγερση τεμένους.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοψήφισμα, οι Ελβετοί ψήφισαν με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.


Διαβάσαμε στο http://news.in.gr ...

Οι Βρυξέλλες καταδικάζουν την απόφαση της Ελβετίας για την απαγόρευση των μιναρέδων, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι, την ώρα που οι αντιδράσεις από τη μουσουλμανική κοινότητα συνεχίζονται. 

Την ανησυχία της κυβέρνησης της Ελβετίας εξέφρασε η Μισελίν Κάλμιν-Ρέι, υπουργός Εξωτερικών της χώρας, λέγοντας ότι οι περιορισμοί στην συνύπαρξη ατόμων διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας «θέτει επίσης σε κίνδυνο την ασφάλειά μας».

Θυμίζουμε... την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία 198 βουλευτών υπερψήφισε τη τροπολογία που ουσιαστικά έδωσε οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στη περιοχή του Βοτανικού.


Και διαβάζουμε και στο http://www.rimse.gr/2011/09/blog-post.html ...

...Εκτός αυτού λειτουργούν περισσότερα από 100 άτυπα τζαμιά σε διάφορες περιοχές της Αττικής...

...Οι Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες και οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στην Αττική δεν υπερβαίνουν τα 40.000 άτομα. Επομένως γιατί γίνεται όλη αυτή η «φασαρία»; Μήπως γίνεται για τους λαθρομετανάστες Μουσουλμάνους;...

Το ποσοστό των Χριστιανών στον τουρκικό πληθυσμό (στην Τουρκία) βρισκόταν πριν από 100 χρόνια στο 25%. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 0,2%. «Αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων διακρίσεων και διώξεων». (http://www.tovima.gr)

( Δείτε το Δελτίο Τύπου για τις Επιθέσεις σε Χριστιανικές Εκκλησίες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ : http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/toyrkia_kwnst1.htm)

Και το σχέδιο μέσα στην Ελλάδα, πλέον είναι μεγάλο... και εκτελείται κατά γράμμα...

Διαβάζουμε στο http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr ...:

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑ ΥΠΕΡ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ 

"Αυτές τις μέρες στην είσοδο του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπάρχει μια εργασία των νηπίων με θέμα το πως θα ήθελαν την πόλη. Την εργασία συνοδεύει το παρακάτω ποίημα. Δώστε βάση στην προτελευταία σειρα:
"Έλα να φτιάξουμε μια πόλη, να την ζηλεύουν όλες κι όλοι
Χωρίς σκουπίδια και λακκούβες, να μην σκοντάφτουν οι παππούδες
Να είναι οι κήποι ανθισμένοι και οι τοίχοι τους ζωγραφισμένοι
Να'χουν βεράντα και μπαλκόνι, να κουβεντιάζουν οι γειτόνοι
Κι εγώ μπορώ κι εσύ και όλοι, να φτιάξουμε όμορφη την πόλη
Φυτεύω εγώ ένα δεντράκι κι εσύ στη γλάστρα λουλουδάκι
Έλα να φτιάξουμε μια πόλη παραμυθένια αστεράτη, όλο παιδιά να'ναι γεμάτη
Να'χει δεντρα και πλατεια, να'χει τζαμιά και εκκλησιες
Να είναι οι άνθρωποι όλοι φίλοι, φίλοι και οι γάτες και οι σκύλοι"
ΝΗΠΙΑ Π.Π.Σ.Π.Θ"

Και ρωτάμε και εμείς...

Πόσο θα ανεχόμαστε αυτά τα ανδρείκελα... να καταστρέφουν ή να συρρικνώνουν τα ήθη, τις αξίες και τις οικονομίες μας;

Αλήθεια πόσα χρήματα έδωσε ή δίνει η κυβέρνηση στα Ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια μας;

Και λέμε δράμα..., γιατί όταν το Κράτος βάζει φόρους σε μοναστήρια, με μοναχές ή μοναχούς, που καλλιεργούν χόρτα για να φάνε, δίχως άλλα έσοδα, τότε μιλάμε για ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΧΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΜΑΣ...

Για δείτε το Δράμα λοιπόν της Μονής Κερνίτσας, που το έχουν όλα τα μικρά μοναστήρια της Πατρίδας μας: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.gr/2011/08/blog-post_15.html

Έλληνες σε λίγο καιρό με αυτούς τους βουλευτές, θα ψάχνετε μέρος να προσευχηθείτε, ενώ θα φοβάται η γυναίκα σας ή η κόρη σας, να κυκλοφορήσει μόνη της, στο δρόμο... αφού χωρίς μπούρκα, είναι μία άπιστη για αυτούς...

Η Παναγία μας να μας προστατεύσει, περισσότερο από τους Έλληνες εχθρούς μας!!!

Άντε να δεις τον Σουλεϊμάν τώρα, μην το χάσεις με την φλυαρία μας...

http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com
Με εκτίμηση,
ΓΧΝν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...