Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Απριλίου 11, 2013

"Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε στην Ελλάδα..."




"Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε 
στην Ελλάδα, η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε..."


Ο ΓΕΡΩΝ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
 ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
 
 
 
 
 

Ο μακαριστός όσιος γέροντας Σίμων Αρβανίτης υπήρξε ο πρώτος μου πνευματικός όταν ήμουν 5 ετών! Η προσωπική μου μαρτυρία είναι ότι ήτο άγιος άνθρωπος, σε διαρκή σχέση με τον Χριστό και τους Αγίους του, ιδιαιτέρως με τον Άγιο Παντελεήμονα του όποίου το μοναστήρι έκτισε ο ίδιος στην Ν. Πεντέλη.

Το 1975 (τότε περίπου χρονολογούνται και οι παραπάνω προρρήσεις του) είχε πεί στην αδελφή μου ότι όταν θα γίνει ο πόλεμος, οι πιστοί θα βλέπουν τους αγίους ζωντανούς και θα τους βοηθάνε. "Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε στην Ελλάδα, η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε..." της είχε πεί τότε επειδή επρόκειτο να μείνει με την οικογένειά της για κάποια χρόνια στη Αγγλία.

Την αγία του ευχή να έχουμε και να πρεσβεύει στον Χριστό για μας και την Ελλάδα μας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...