Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 12, 2013

«ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ»!!! ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ" ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟ!


Ο Μητροπολίτης που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές τον πιστό λαό με τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του (και βλέπετε στη φωτογραφία αριστερά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "Εκκλησία και αριστερά"), ξαναχτύπησε! Σε συνέντευξή του στην "Ελεύθερη Ώρα", έφτασε να καταφέρεται εναντίον (!!!) του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ενώ δηλώνει πως "η στάση της σημερινής ηγεσίας της Εκκλησίας είναι χρήσιμη για τον τόπο"!!!

Αναλυτικά, το επίμαχο απόσπασμα από τη συνέντευξή του:



5. Εκκλησία και μνημόνιο... Ποιμενάρχες που καλούνται να συμπληρώσουν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων τα στοιχεία τους, στο πλαίσιο της καταγραφής δεδομένων. Πως βλέπετε αυτή την κατάσταση;



Να σας πω, ξεκάθαρα. Σε καμιά Νέα Τάξη δεν είμαι διατεθειμένος να παραδοθώ και καμιά Νέα Τάξη δεν φοβάμαι. Ο Χριστός και η Εκκλησία του είναι οι νικητές της Ιστορίας. Όλα, όσα τεκταίνονται απ' οπουδήποτε, θα συντελέσουν στην επιβεβαίωση αυτού που σας λέω.

6. Σας λείπει η εποχή του Χριστόδουλου; Μήπως ο Μακαριστός Χριστόδουλος είναι περισσότερο επίκαιρος - από κάθε άλλη φορά - αυτή την εποχή που όλα έχουν καταπατηθεί στο όνομα του μνημονίου; Άλλωστε πολλοί υποστηρίζουν ότι λείπει ο πύρινος λόγος του Χριστόδουλου που άγγιζε τα πλήθη και ειδικά τους νέους...

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος που "έδεσε" με την εποχή στην οποία έδρασε και την χαρακτήρισε με το πέρασμά του. Η σημερινή εποχή είναι τελείως ανάρμοστη με την τακτική Χριστόδουλου. Νομίζω ότι η σημερινή ποιμαντική στάση της Εκκλησίας μας στην Ελλάδα είναι η απολύτως επιβεβλημένη και χρήσιμη για τον τόπο και τους Έλληνες.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ!!! 


Μα καλά, πού ζείτε, Σεβασμιώτατε;;; Δηλαδή "δεν ταιριάζει" στην εποχή μας ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και ΕΘΝΙΚΟΣ λόγος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου;



Και "ταιριάζει" η αφωνία του διαδόχου του; 

Αυτό μας λέτε;;;



Έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας; 

Αν ναι, γιατί δεν ρωτάτε το ποίμνιό σας στην Αλεξανδρούπολη τι γνώμη έχει για το θέμα;;;

Φυσικά, μπορεί απλά να θέλετε να είστε αρεστός σε συγκεκριμένους εκκλησιαστικούς κύκλους! Επαναλαμβάνουμε όμως: Είστε εκτός πραγματικότητας!
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΖΗΤΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥ!!!

1 σχόλιο:

  1. ο π.Παισιος ειχε πει καποτε,οταν ρωτηθηκε γιατι υπαρχουν μεσα στην εκκλησια ανθρωποι που μονο κακο προκαλουν,το εξης.
    γιατι στην εκκλησια, αλλους τους φερνει ο Θεος και αλλους ο διαβολος και μεσα στην εκκλησια μας δυστυχως υπαρχουν μερικοι που δεν θα επρεπε να υπαρχουν.Κατα διαστηματα ειτε με εργα ειτε με λογια κανουν αισθητη την παρουσια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...