Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

Τα μαστοράκια της Αγίας


Αυτή την ευχή την είχε στο στόμα της,σχεδόν διαρκώς,αλλά δεν μπορούσε να ισχυρισθεί ότι είχε πετύχει να την λέει με το νου και την καρδιά της.
Με τα χείλη μουρμούριζε, παρακαλώντας να την νιώσει κάποτε "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με".
Τώρα την έλεγε για το τρίχρονο αγόρι που είχε ένα ατύχημα με το μάτι του. Ο γιατρός είπε πως θα κλείσει η πληγή του εγκαύματος και αυτή έλεγε την ευχή, κάλεσε την Αγία Παρασκευή, την Αγία Αναστασία την Ρωμαία των πόνων, τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, παρακάλεσε φίλους (που είχαν προσευχή δυνατότερη της δικής της) να προσευχηθούν.
Αν κάποια στιγμή ένιωσε τον ερχομό των αγίων -ή νόμιζε- οπωσδήποτε ήταν από το έλεος που δεν άξιζε και από τις προσευχές των άλλων.
Είπε και του Παϊσίου και του Πορφυρίου και του Ιακώβου νάρθουν.
Μετά κοντοστάθηκε αποκαμωμένη και θυμήθηκε τα λόγια του αγοριού:
 "Είπα στην Αγία Αναστασία να στείλει τα μαστοράκια της, να μου φτιάξουν το μάτι".
"Άκουσέ το Αγία μου" ψέλλισε και ένιωσε καλύτερα καθώς οι Φίλοι από την χώρα του ουρανού ποτέ δεν την διέψευσαν....Δόξα Σοι Κύριε.

Υ.Γ. Αν είναι ευλογημένο, προσευχηθείτε και σεις νάρθουν τα... μαστοράκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...