Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

Ας δώσουμε λίγο χρόνο στον Θεό.


Τρέχουμε να προλάβουμε τη ζωή! Βιαζόμαστε να τα ζήσουμε όλα, λες κι ο χρόνος τελειώνει. Συλλέγουμεεμπειρίες, μα η ταχύτητα που το κάνουμε είναι τέτοια που δεν προλαβαίνουμε να νιώσουμε τίποτα. Μόνο άγχος για το αν θα προλάβουμε! 

Και δώσ’ του σχέδια και προγραμματισμός για να τα προλάβουμε όλα. Νιώθουμε πως οι άλλοι μας προσπερνούν κι εμείςμένουμε πίσω! Τρέμουμε στην ιδέα να μην έχουμε ζήσει κάτι που έχουν ζήσει όλοι οι άλλοι. 


Και μπαίνουμε κι εμείς στον όχλο που τρέχει πίσω από στόχους που δεν μας προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Ας σταθούμε δυο λεπτά! 

Ας σκεφτούμε ψύχραιμα και νηφάλια, τι έχουμε κερδίσει από αυτόν τον τρόπο ζωής! Αν το πράξουμε σωστά, σίγουρα, θα απογοητευτούμε! Διότι, θα συνειδητοποιήσουμε την μηδαμινότητα των στόχων μας και πόσο περιττά κι ανούσια είναι όλα αυτά που με τόση επιμονή κυνηγάμε. 

Ας δώσουμε λίγο χρόνο στον Θεό. Μην Τον απωθούμε από την ζωή μας. Ας Του μίλησουμε με την προσευχή, ας Τον επισκεπτούμε στον οίκο Του (Ιερός Ναός), ας εμπιστεύτουμε τις ανησυχίες και τις πράξεις μας σ’ Εκείνον (εξομολόγηση). 

Ας προσπάθησουμε να αποκτήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Την ένωσή μας μαζί Του από αυτόν τον κόσμο! Άλλωστε, αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός και βασικότερος στόχος μας! Η ένωσή μας με τον Δημιουργό μας, με τον Ουράνιο Πατέρα μας!! 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...