Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2013

Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ



του Θεολόγου Νικολάου Πανταζή
Αποτελεί ματαιοπονία, κακοδοξία καί αντορθόδοξη κακοήθεια η συνεχής μας επίμονη ενασχόληση με την περιβόητη παραίτηση του Πάπα.
Είναι αιρετικός μέγας και Αρχηγός Παναιρέσεως του Παπισμού. Η παραίτησή του δεν μας αφορά. Και ιδίως δεν μας τιμά η οποιαδήποτε εκδήλωση λύπης ή θαυμασμού για το ασήμαντο αυτό και κατά πάντα ύποπτο συμβάν.
Όσο μας ενδιαφέρει η παραίτηση ενός ηγετικού στελέχους του Χιλιασμού στο Μπρούκλιν ή του Αρχηγού της Μασονίας ή ενός Αρχιραββίνου του διεθνούς Σιωνισμού, άλλο τόσο ανάξια σχολιασμού τα πολιτικά του πανδαιμόνιου Παπισμού.
Σαν πολύ αξία του δώσαμε του "κερατά" με εμφανή κέρατα αποξαλύψεως στην αιμοσταγή του Τιάρα. Κατάρες και αναθέματα του πρέπουν, όχι συμπαράσταση, στήριξη και θαυμασμός...
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θλίβεται υπερβολικώς και πενθεί υπέρ του δέοντος "ο καυμένος" για αυτόν τον "άδικο χαμό" ότι "με τη σοφία του θα μπορούσε περισσότερα να προσφέρει στην Εκκλησία"... Αυτή η επίκληση με "Ε" κεφαλαίο είναι ρητή βλασφημία διότι αναφέρεται σε μία κοινή, ενιαία Εκκλησία, ενώ δεν είμαστε "Μία" κι' ούτε πρόκειται να γίνουμε.
Το ότι ο Χριστός ευχήθηκε για οποιαδήποτε "ένωση" αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκλαμβάνεται αυτομάτως και ως προφητεία για πραγματοποίηση αυτής της επικλήσεως. Ο Χριστός προσευχήθηκε και για τη μετάνοια του Ιούδα αλλά τίποτε, ο Ιούδας (και ο κάθε Πάπας) "ουκ ηβουλήθη συνιέναι!"
Και έρχεται μετά ο Αυστραλίας Στυλιανός να θαυμάζει αυτό "το ύψος και την ποιότητα" αυτού του ανδρός. Μας θυμίζει αυτός ο παράτυπος και ύποπτος θαυμασμός του και παλαιοτέρα έκφραση θαυμασμού των βλασφημιών του Καζαντάκη!
Και προσθέτει ο επίσης "πονεμένος" και "χαροκαμμένος" Αυστραλίας:
"Να ξέρετε ότι ο Πάπας ήτανε πάντοτε φιλορθόδοξος, μέχρι σημείου να είμαστε ενθουσιώδης (εδώ χειροκροτούμε)... Με ενθουσίασε ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε (ο τρόπος του δολιότητος γέμει) και αυτά που επικαλέστηκε.....Δεν γνωρίζω άλλον ηγέτη μη ορθόδοξο, ο οποίος θα έδινε τόσο μεγάλη σημασία στην προσευχή! (Τύπος, υπόδειγμα και Υπογραμμός ειν' ο Χριστός στην προσευχή και όχι ο Πάπας). Αφού όταν παραιτήθηκε είπε θα αφοσιωθώ στην προσευχή για το καλό της Εκκλησίας, (να 'το πάλι το πεπτωκός φρούτο, "για το καλό του Παπισμού" έπρεπε να πει), μ' αυτό έδειξε την θεολογική του παιδεία!"
Ώπα! Να και τα βραβεία τιμής! Να και η εξύψωση θεολογικής τάχα παιδείας!
Πρώτον, το ότι ήταν (εάν ήταν) φιλορθόδοξος, δεν μας συγκινεί καθόλου ούτε θα του επισυνάψουμε ποτέ παράσημα ανδραγαθείας... Εάν ήταν αληθώς φιλορθόδοξος, θα απαρνείτο όλες τις αιρέσεις του Παπισμού, θα υπέγραφε επίσημο Συνοδικό Λίβελο Μετανοίας και θα ασπαζόταν πάραυτα την Ορθοδοξία. Τότε, ώ τότε "θα πήγαινε μάρτυρας" και θα καταταγόταν Νεοφανής Άγιος της Ορθοδοξίας!
Δεύτερον, δεν μας πρέπει και μας υποβιβάζει να ενθουσιαζόμαστε από "αρετές" Αιρεσιαρχών για αφοσίωσή τους στην προσευχή κλπ. Και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν. Και τα δαιμόνια των Γαδαρηνών προσευχή και κοινή Ορθόδοξη Ομολογία επετέλεσαν με την "ωραιοτάτη" δήλωσή τους. "Και γιατί, αναρωτιέται ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γιατί να τους επέπληξε ο Χριστός με το "πεφίμωσο" (που σημαίνει βούλωστο!) ενώ είπαν μία μεγάλη, δογματική αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεώς μας; Για να μην επιτρέψει να βγαίνει η αλήθεια από ακάθαρτα χείλη!!!"
Η "ακαθαρσία" εδώ δεν είναι ηθική αλλά δογματική... Τα ακάθαρτα και "άλαλα" χείλη είναι αυτά των αιρετικών!
Η προσευχή των αιρετικών δεν είναι εφικτή, υποστατή και εισακουστέα! Στην Ορθοδοξία ισχύει μόνο το "δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών", όχι το "δι' ευχών των αιρεσιαρχών Παπών" και όχι "ημών", δεν είναι καθόλου δικοί μας και η θέση που κατέχουν, δεν είναι καθόλου δική τους! Αλλά και η Λειτουργία και τα Λείψανα, κλεμμένα και ξένα, παραλλαγμένα και "μετηλλαγμένα".
Η οποιαδήποτε λοιπόν "θεολογική παιδεία" των αιρετικών, άχρηστη και καταδικαστέα. "Ο γνους και πολλά, δαρήσεται και πολλά..."
Άς παραιτηθούμε λοιπόν του να ασχολούμαστε με την ανούσια και αδιάφορη παραίτηση του Πάπα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.
Πιό πολύ πρέπει να μας ενδιαφέρει (αμήν και πότε) η επειγόντως λίαν απαραίτητη παραίτηση "του δικού μας Πάπα" και Αρχι-οικουμενιστή Πατριάρχη. Διότι την κατασκανδαλίζουσά του διαγωγή, δεν βλέπουμε να αλλάζει...
 πηγή

1 σχόλιο:

  1. EIMAI 65 XRONON ! PROTH FORA POU AKOUSA KAPOION ETKTOS TON ZHLOTON KAI TON PALAIOEORTOLOGITON NA LAMBANEI THESI EPI TOU THEMATOS AYTOU! O BARTHOLOMAIOS OS ALLOS BEKOS MANIODOS KATADIOKEI TOUS ESFIGMENITAS PATERAS GI AYTO TO THEMA
    EAN EISTHE (O GRAFON) LAIKOS SYGHARTHRIA EAN EISAI IEROMENOS ASPAZOME META SEBASMOU THN XEIRA SAS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...