Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

Άσε τον Θεό να σου ρίχνει κανένα χαστουκάκι...



O Χ. ήταν παλιός συνάδελφος στο εργοτάξιο. Δεν θα τον έλεγες και δουλευταρά ενώ πολλές φορές με την αδιαφορία του και την φυγοπονία του επιβάρυνε τους υπόλοιπους.
Κι ενώ ήταν ένας άνθρωπος βαρύθυμος όταν επρόκειτο για χρήματα τον έπιανε μια ιδιαίτερη ζέση και αναπτέρωση. Τα μάζευε τα χρήματα και δεν ξόδευε ούτε καν στα εντελώς αυτονόητα. Τόσα χρόνια μαζί στην δουλειά μπορεί να τον κεράσαμε εκατοντάδες φορές αλλά μία φορά δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη και να το βγάλει να κεράσει!
Από την άλλη η παραμικρή παρεκτροπή από αυτό που πίστευε ότι έπρεπε να είναι η πορεία της ζωής του - κατ' εξοχήν αντανακλούμενη στον τραπεζικό λογαριασμό - τον αναστάτωνε. Μας έλεγε για ένα λάστιχο που έπαθε το αυτοκίνητο και πόσο «ακριβά» το πλήρωσε ωσάν να είχε τρακάρει το ίδιο το αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια ήταν ένας μίζερος άνθρωπος που ποιος ξέρει ποιες εμπειρίες ήρθαν κι έδεσαν με τις αδυναμίες του χαρακτήρα του για να τον κάνουν έτσι.
Τον Χ. τον ξαναβρήκα μετά από πολλά χρόνια. Ήταν άλλος άνθρωπος! Τσαλακωμένος και εμφανώς καταβεβλημένος. «Πώς είσαι;» τον ρώτησα. «Άστα...» μου απάντησε με μισοσβησμένη φωνή. «Τι είναι; Τι έπαθες;» τον ξαναρώτησα. «Τι να σου πω... Από κάποιο σημείο και μετά κι ενώ η ζωή μου πήγαινε τέλεια, όλα στράβωσαν! Αρρώστησε το παιδί μου, με χώρισε η γυναίκα μου κι εγώ τώρα έχω κι εγώ προβλήματα υγείας...»μου είπε και η φωνή του ίσα-ίσα που έβγαινε. Η φωνή αυτού του ανθρώπου που χαλούσε τον κόσμο για το παραμικρό ασήμαντο θέμα!
Κάπως έτσι νομίζω πως συμβαίνει με τις ζωές εκείνων που δεν επιτρέπουν στον Θεό να τους ρίξει κανένα χαστουκάκι κι αναχαιτίζουν διαρκώς οτιδήποτε οδυνηρό στην ζωή τους. Στο τέλος νομίζω πως ο Θεός επιτρέπει την καταστροφή τους! 
Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό σήμερα που είδα την είδηση της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Αν αντί του Χ. βάλει κανείς τους πολιτικούς της χώρας μας τότε καταλαβαίνει ο καθένας που θα οδηγήσει η λεηλατική δαιμονιώδης μανία που αυτοί εκδηλώνουν απέναντι στον ελληνικό λαό... Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση τους τώρα που τα πράγματα σοβάρεψαν...         πηγή

 

Με καλάσνικοφ εναντίον της ΝΔ-Κεδίκογλου: 

«Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου»

--Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά.

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην 
αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ 

που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340. 
Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί 
κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που 
έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. 
Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της
 λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...