Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

Κι όμως ο Θεός ικανοποίησε τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων!


«Κοίτα ρε τα χάλια σου!» 
«Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κολούσε όλη η χώρα» λέει ο θυμόσοφος λαός και ίσως είναι μια παροιμία από αυτές που μας χαρακτηρίζουν όσο λίγες...
Από την αρχή του εφιάλτη των Μνημονίων αυτό αναδείχτηκε σε υπέρμετρο βαθμό.
Αντί να κοιτάζει η κάθε εργασιακή και κοινωνική ομάδα τα χάλια της και την δική της πρόοδο, άρχισε να προβάλλει την ημέτερη αδυναμία προόδου στους άλλους. Οι υπάλληλοι κατηγορούσαν τα αφεντικά και τα αφεντικά τους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα τους υπαλλήλους του δημοσίου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, τους υπαλλήλους πχ. της ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ τους πιο προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής και πάει λέγοντας.  
Έτσι σε ένα γαϊτανάκι αμοιβαίας ζήλειας και κακοήθειας, εξ'  αιτίας της απομάκρυνσης από την πατρώα ορθόδοξη παράδοση και της ολοκλήρωσης που αυτή προσφέρει, έχουν σπαταληθεί οι δυνάμεις του λαού μας σε έναν ατέρμονο αγώνα να ανεβούμε πάνω από τους άλλους, εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ αυτοκαταστροφής. Και παρ' όλο που η ζήλια μας σπάνια φτάνει σε σημείο να θέλουμε την εξόντωση του άλλου, ίσως γιατί δεν θα έχουμε μετά ποιον να ...ζηλεύουμε δηλ. να προβάλουμε την κακία μας, εντούτοις το φαινόμενο υπάρχει έντονο. 
Θυμάται κανείς το εύστοχο ανέκδοτο που είχε πει κάποτε ο μακαριστός Χριστόδουλος που όταν ο Θεός ρώτησε κάποιον Έλληνα τι ήθελε αυτός ζήτησε «να πεθάνει η αγελάδα του γείτονα»...
Τελικά, ο καλός Θεός πραγματοποίησε τις επιθυμίες και τις ενδόμυχες προσευχές όλων μας, αφού ένας-ένας αποδεκατιζόμαστε στον ολετήρα των Μνημονίων... (Στην πόλη μου λένε «ο Θεός σου διν' ό,τι χαλεύ'ς» δηλ. ζητάς) 
Δεν είναι ευφυολόγημα η παραπάνω πρόταση γιατί κρύβει και μια άλλη αλήθεια που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε εφ' όσον θέλουμε να απεμπλακούμε από την καταστροφική μέγγενη που βιώνουμε :
εάν αρχίσουμε να επιθυμούμε και να προσευχόμαστε για το καλό και το δικό μας και του γείτονα τότε γρήγορα θα δούμε να αλλάζουν όλα άρδειν προς το καλύτερο αφού ο Θεός μας δίνει τελικά αυτό που ζητάμε όταν είναι για το καλό μας.
Όπως μας κατέστρεψε οικονομικά για το καλό μας, για να πάρουμε το μάθημά μας, έτσι και τώρα εφ' όσον αρχίσουμε να του το ζητάμε μπορεί να μας αναστήσει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...