Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουνίου 03, 2012

΄΄ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ΄΄


“Δούλη στο σώμα γίνεται η άλογη ψυχή, αν λοιπόν δεν προσέξουμε, η ψυχή μας υποδουλώνεται στις θελήσεις και τις επιθυμίες του σώματος και γίνεται δούλη η ψυχή της φθαρτής σάρκας”, υπογράμμισε στοagioritikovima.gr ο 77χρονος ασκητής γέροντας Βλάσιος από το κελί της Γεννήσεως του Χριστού στα ξακουστά Κατουνάκια του Αγίου Όρους .
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ζητήσαμε από τον ερημίτη γέροντα να μας μιλήσει για την ψυχή,τη σωτηρία της και την αμαρτία.
Ζει σε απόκρυμνη καλύβα μαζί με επτά ακόμα μοναχούς.
”Όσο μπορείτε να αγωνίζεστε,   η εσωτερική κατάσταση να είναι κατά θεόν ,να αισθανθείτε τη δύναμη της προσευχής. Ασχοληθείτε με τη ψυχή σας για νιώσετε κοντά του.Να λέτε συνεχώς “κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με”. Να βάλετε πρόγραμμα, τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για τους αρχάριους πρέπει να είναι η προσευχή .
Άμα πάρει μπρος η μηχανή της ψυχής τότε ο Θεός φωτίζει και δίνει και τα υπόλοιπα. Μπορεί αν η ψυχή να είναι πνευματικά ..νεκρή και να μην το αντιλαμβάνεσαι. Να μη γίνουμε δούλοι του σώματος , αλλά της ψυχής που περιέχει το σώμα και αυτή πρέπει να κυριαρχεί. Αν η ψυχή γίνει δούλη του σώματος , ενώ είναι Κυρία και δέσποινα, αλίμονο μας!” εξηγεί ο γέροντας Βλάσιος.
Kαι διευκρινίζει” Δεν πρέπει η ψυχή να υποδουλώνεται δια των ηδονών στο σώμα..Ειρήνη στον πόλεμο,μόνο έτσι θα κυριαρχήσει η αρετή. Ο πνευματικός αγώνας θα σώσει τη ψυχή σας, βρείτε έναν καλό πνευματικό,να εξομολογείστε και να σας καθοδηγεί. Επίσης, η προσευχή αλλάζει τον άνθρωπο, είναι η μεγαλύτερη αρετή και ο πονηρός αυτή μισεί περισσότερο. ο διάβολος πολεμάει τον άνθρωπο με τρεις τρόπους: Με τις κακές ή καλές σκέψεις, εννοώντας καλές σκέψεις ότι αρχικά εμφανίζονται έτσι, εκ των υστέρων όμως ….προκύπτουν δηλητηριώδης, δηλητήριο …που το καλύπτει με το μέλι. Τα συναισθήματα της λύπης, ακηδίας και αμέλειας. Και το τρίτο είναι η φαντασία,όταν   γίνεστε φαντασοποιοί. Π.χ Μας φέρνει ένα πρόσωπο ή κατάσταση που μας ηδονίζει, συλλαμβάνει ο νους και συγκαταθέτει να γίνει η πράξη. Προσέξτε το πολύ αυτό, και μάλιστα εν ώρα προσευχής να αποβάλλεται. Αυτό είναι δόλωμα του διαβόλου, αγκιστρώνει τη ψυχή για να αμαρτήσει, είναι μεγάλος εφευρέτης και τεχνίτης της Αμαρτίας για την απώλεια των ψυχών μας.
Η ψυχή παγιδεύεται από αυτά και σκοτίζεται. Δια της φαντασίας ο πονηρός έχει ρίξει ακόμα και Αγίους.
ΠΕΡΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΜΑΓΩΝ!
Αναφορικά με τους μελλοντολόγους και τα μέντιουμ ο γέροντας είπε”Προσέχετε από τους τσαρλατάνους ψευδοπροφήτες. Όσοι απευθύνονται σε αυτούς αφεντικό δεν έχουν τον Χριστό. Και για να επιστρέψεις στον ΧΡΙΣΤΟ όταν προηγουμένως έχεις δοθεί σε μέντιουμ και κατ΄επέκταση στον Πονηρό, θέλει πολύ αγώνα. Είχε ήρθε κάποιος καθηγητής που είχε μυηθεί σε φιλοσοφικές πρακτικές και αγωνιστήκαμε πολύ για να διώξουμε το κακό από πάνω του. Μεγάλη ιστορία…Μακριά από τους γκουρού, εάν εγκλωβιστείτε δεν είναι εύκολο να αποδεσμευτείτε. Είναι πολύ δύσκολο μετά.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...