Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ " ΦΙΛΟΥΣ "..


πηγή

ΚΥΠΡΟΣ ..ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ
 
 " Ο φίλος τω φίλω εν κινδύνοις φαίνεται " , έλεγαν οι Αρχαίοι προγονοί μας και είχαν δίκιο,γιατί ο πραγματικός φίλος ,ο ανιδιοτελής και επιστήθιος, φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και όχι στις εύκολες και τις ευχάριστες Σήμερα λοιπόν που η Χώρα μας περνάει τις πλέον σκληρές ώρες στην ιστορία της κατά τα τελευταία μεταπολεμικά χρόνια,μας δίνεται η ευκαιρία να μετρήσουμε φίλους και " φίλους " .Να δούμε ποιοι είναι οι γνήσιοι φίλοι μας και ποιοι οι κάλπικοι . Ποιοι μας ήθελαν μόνο για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και μας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη όταν ζητήσαμε την υπεράσπιση των δικών μας.Ποιοι ήθελαν μόνο να παίρνουν χωρίς ποτέ να δίνουν.Στις σκέψεις μου αυτές θα προσπαθήσω να μην δώσω πολιτικό χρώμα . Και τούτο γιατί στην πολιτική δεν υπάρχει συναίσθημα υπάρχουν μόνο συμφέροντα.Δεν έχω για παράδειγμα την απαίτηση από την Γερμανία να σταθεί γενναία δίπλα μας ,άσχετα αν μας χρωστάει,τα συμφέροντά της κοιτάει πρώτα και ύστερα τα δικά μας.Το θέμα θα το δούμε μόνο από εκκλησιαστικής πλευράς και θα μετρήσουμε φίλους και " φίλους" μόνο μέσα  στον χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο και συγκεκριμένα στην " ΡΟΜΦΑΊΑ"..
Η Ρωσική Εκκλησία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τους άπορους στην Ελλάδα
Η Ρωσική Εκκλησία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τους άπορους στην Ελλάδα
Το σημαντικό ποσό των 500.000 ευρώ (19 εκατομμύρια ρούβλια) μάζεψε η Ρωσική Εκκλησία, μέσω εράνου,  για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα.

"Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε  από δωρεές από όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο έρανος άρχισε  στις 19 Φεβρουάριου έως τις 22 Μαΐου μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις εκκλησίες και στις μονές του Πατριαρχείου σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ. Οι δωρεές που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό.
«Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της Ελλάδας ως δικό τους. Αυτή είναι η πεποίθησή μας, καθώς έχουμε δωρεές από ιδιώτες ακόμη και από την Καμτσάτκα και το Σαχαλίν, από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων» επισημαίνει ο κ. Μπασίλοφ.
Οι δωρεές από τον έρανο θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. "
Και δεν είναι μόνο αυτό.Το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο κινητοποιήσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και όλες τις Μητροπόλεις της Ευρώπης που υπάγονται σε Αυτό ,όπως και την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ,και συγκεντρώθηκαν σεβαστά ποσά για την ανακούφιση των Ελλήνων αναξιοπαθούντων.
Το ποσό των 500.000 δολαρίων είναι η προσφορά της ορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής,

ένα ποσό που παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια της ελληνικής Εκκλησίας στον τομέα των συσσιτίων απόρων και άλλων φιλανθρωπικών έργων....
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, λέγοντας: Η Ελλάδα «έχει τουλάχιστον 6.000 χρόνια ζωής, έχει ιστορία, πολιτισμό. Από αυτή τη χώρα έχουν περάσει όλου του κόσμου οι στρατοί και τα έθνη και αυτός ο τόπος επιβίωσε και παρήγαγε πολιτισμούς. Δεν πρόκειται εμείς τώρα να σταματήσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως χώρα, ούτε κανένας μπορεί να μας σταματήσει».
«Πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει και προσδοκά την στοργική μας ανταπόκριση», ήταν τα λόγια με τα οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Δημήτριος, μιλώντας για το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να βοηθηθούν με κάθε τρόπο οι Έλληνες που υποφέρουν
Η Εκκλησία της Κύπρου στάθηκε στο πλευρό μας γενναία και συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον. 
ΚΥΠΡΟΣ ..
Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σε οκτώ ώρες γέμισαν οκτώ εμπορευματοκιβώτια με είδη ένδυσης και τρόφιμα.
Με τσάντες γεμάτες συσκευασμένα τρόφιμα αλλά και με είδη ένδυσης – υπόδησης, ακόμα και παιχνίδια, χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα και από νωρίς χθες το πρωί, έσπευσαν να προσφέρουν από το υστέρημα ή το περίσσευμά τους. Γέροι, νέοι, παιδιά, όλοι τους ήταν εκεί, στα σημεία παραλαβής των προσφορών....
Όλοι εκτός ενός που όχι μόνο δεν έδωσε αλλά πήρε! 
Ο λόγος για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που όπως είναι γνωστό διαθέτει τεράστια περιουσία τόσο στο Ισραήλ ,όσο και στην Παλαιστίνη , στην Κύπρο και βέβαια στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί και κατά την Ακολουθία των Σεπτών Παθών την Μ.Πέμπτη σε όλους τους Ναούς της Ελλάδος περιφέρεται δίσκος "υπέρ του Παναγίου Τάφου" δηλ.υπέρ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Το ποσό που συγκεντρώνεται είναι αρκετά σεβαστό .Αυτό βέβαια δεν είναι κακό,το κακό είναι ότι ειδικά εφέτος έπρεπε οι αρμόδιοι του Πατριαρχείου να παραιτηθούν από την προσφορά αυτή και να την διαθέσουν υπέρ των συσσιτίων της Ελληνικής Εκκλησίας.Δεν το έκαναν.Ούτε βέβαια,έστω και για αστείο,δεν είπαν ότι διαθέτουν ένα ελάχιστο ποσό από τα ενοίκια που εισπράττουν στην Ελλάδα από τα αφορολόγητα ακίνητά τους.
Τώρα μετράμε φίλους και " φίλους"..η κρίση κάποια στιγμή θα περάσει,ο Ελληνικός Λαός θα αντέξει ,οι πληγές όμως θα μείνουν και ειλικρινά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή από την εγκατάλειψη την ώρα του κινδύνου.Ας ελπίσουμε τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα ! 
π.Τιμόθεος Ηλιάκης 
Ο κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...