Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

Ποιας Πολιτείας η σταθερότητα είναι ζητούμενο, Μακαριώτατε;


πηγή

Στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται σήμερα:«Σε δήλωσή του στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr και τον δημοσιογράφο κ. Γ. Φερδή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι πικραμένοι. Ορισμένοι από εμάς και εξοργισμένοι. Όμως οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η ανάγκη σταθερότητας της Πολιτείας μας το ζητούμενο, εάν δε θέλουμε να ζήσουμε νέες περιπέτειες. Αυτή την πίκρα και αυτή την οργή πρέπει να τις μετασχηματίσουμε σε δύναμη προοπτικής για την πατρίδα, για την οποία κάθε ημέρα προσευχόμαστε. Εύχομαι να φωτίσει ο Θεός όλους μας, ώστε να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και τη σοφία του λαού μας»...

Συμφωνούμε ότι «οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι εξαιρετικά κρίσιμες» αλλά σίγουρα το ζητούμενο των εκλογών δεν είναι η σταθερότητα της Πολιτείας αυτής, που ευθύνεται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας και έχει ξεπουλήσει τα πάντα στους ξένους. Ζητούμενο είναι να πάρουν το δρόμο τον αγύριστο όσοι μας έφτασαν ως εδώ… Ας ελπίσουμε ότι «η ωριμότητα και η σοφία του λαού μας» θα πράξει την Κυριακή το σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...