Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαΐου 25, 2012

Παρασκευή 25 Μαΐου 1453



πηγή
Ήταν Παρασκευή όπως και σήμερα, 25 Μαΐου πριν 559 χρόνια όταν ο λαός στην Βασιλεύουσα ξεκίνησε για την λιτάνευση της...
θαυματουργής εικόνας Παναγίας της Οδηγήτριας.
Η ύστατη αγωνία, η ύστατη ικεσία την ίδια ώρα που τα αιμοβόρα στίφη της Ανατολής βομβάρδιζαν τα τείχη του θανάτου.
Την ώρα της λιτάνευσης η εικόνα κινήθηκε μόνη της και έπεσε κάτω. Με φόβο Θεού ο λαός της Κωνσταντινούπολης δοκίμασε να την σηκώσει, αλλά η εικόνα έγινε ασήκωτη και δεν μπορούσε κανείς να την μετακινήσει.
Όταν μετά από ώρα κατάφεραν να την σηκώσουν, άρχισε καταρρακτώδη βροχή που παρέσυρε μέχρι και πέτρες από τα διαλυμένα τείχη. Η λιτάνευση σταμάτησε και οι πρόγονοί μας κοιτώντας με φρίκη τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, την καταρρακτώδη βροχή, και τους κεραυνούς πάνω από τον ουρανό της Βασιλεύουσας, κατάλαβαν ότι το τέλος είναι κοντά...
Αιωνία τους η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...