Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Απριλίου 07, 2012

Θαύματα του πατρός Ιωάννου της Κροστάνδης



   Μας έλεγε, ο κ. Ηλιάσεβιτς, Ρώσος υπάλληλος, για τον πατέρα Ιωάννη της Κροστάνδης τα εξής:
«Μπροστά στα μάτια μου ο Ιωάννης θεράπευσε μία φρενοβλαβή γυναίκα. Όσο ο π. Ιωάννης ντυνόταν για τη Λειτουργία, η φρενοβλαβής γυναίκα ξέφυγε απ’ εκείνους που την έφεραν στην εκκλησία κρατώντάς την κι άρχισε να τρέχει ανάμεσα στον κόσμο φωνάζοντας. Ο π. Ιωάννης βγήκε στον άμβωνα και διέταξε τη γυναίκα: “Βγες έξω αμέσως!” Η γυναίκα αντί να βγει άρχισε να πλησιάζει τον π. Ιωάννη κι όλο και πιο δυνατά να ουρλιάζει. “Βγες έξω!” της είπε ο δούλος του Θεού. Κι η φρενοβλαβής πήδησε κοντά του και τον χτύπησε στο κεφάλι με το χέρι της. Σα να μη συνέβη τίποτα ο π. Ιωάννης στεκόταν ήρεμα και φώναζε: “Βγες έξω απ’ αυτήν!”. Η γυναίκα φώναξε κι έπεσε. Όταν τη σήκωσαν, ο π. Ιωάννης τη διέταξε να κάνει το σταυρό της. Με μεγάλη δυσκολία εκείνη σήκωσε το δεξί της χέρι και έκανε το σταυρό της όπως μπόρεσε. Τη διέταξε να κάνει το σταυρό της άλλη μια φορά και ακόμα μια φορά. μέχρι που θεραπευμένη και κουρασμένη η γυναίκα άρχισε κανονικά και καθαρά να κάνει το σταυρό της. Το δαιμόνιο την άφησε, κι εκείνη ήρεμα στεκόταν σ’ όλη τή Λειτουργία έως το τέλος. Αυτό το είδα με τα μάτια μου και βλέποντας τέτοιο θαύμα ανατρίχιασα από φόβο».
Ο π. Ιωάννης εμφανιζόταν από μακριά όπως ο Άγιος Νικόλαος και βοηθούσε τους ανθρώπους. Εγώ ήξερα ένα συνταγματάρχη στον Καύκασο, ο οποίος μου έλεγε πως ο ίδιος όταν ήταν υπολοχαγός είχε τρελαθεί και πως τον είχαν δέσει με αλυσίδες σ’ ένα δοκάρι του σπιτιού του. Δεν ξέρει ποιός απευθύνθηκε στον π. Ιωάννη για να προσευχηθεί για εκείνον, αλλά θυμάται καλά ότι ένα πρωί όσο όλοι κοιμόντουσαν στάθηκε μπροστά του ο π. Ιωάννης με το δισκοπότηρο και τον κοινώνησε. Μόλις, λέει, πήρα τη μετάληψη ήρθα στα λογικά μου κι άρχισα να φωνάζω να με λύσουν.

(Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς, «Εμμανουήλ», εκδ. Χρόες.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...