Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ: «Καραβάνι Αλληλεγγύης για την Ελλάδα»


(του π. Κυριακού Παπαγιάννη) Μήνυμα του μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, που αναγνώσθηκε χθες στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας.

«Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση  παρατηρούμε τον λαό μας να συνεισφέρει αφειδώλευτα και να συμβάλλει καθημερινά στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα, που η οικονομική κρίση ανάγκασε χιλιάδες οικογένειες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια ικανοποίηση νιώσαμε και οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες προς τον λαό της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου κι όχι μόνο,  για την πολύ  μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του στον έρανο συλλογής τροφίμων που διεξήγαγε η Μητρόπολις μας και τα οποία έχουν παραδοθεί.
Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί και η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι αδελφοί μας στην Ελλάδα συνεχίζεται, και μόνο ο Θεός ξέρει για πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Επομένως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να θεωρήσουμε ότι πράξαμε το καθήκον μας, μένοντας ασυγκίνητοι, αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σαν χριστιανοί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους αδελφούς μας από το περίσσευμα κι από το υστέρημα μας, φανερώνοντας έτσι την «αξόδευτη» αγάπη μας προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.
Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Μόρφου και τους οργανωμένους φορείς του Διαμερίσματος Μόρφου, διεξάγουν έρανο συλλογής τροφίμων από τη 23η μέχρι την 29η  Απριλίου 2012, υπό την ονομασία «Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα.
Τα τρόφιμα θα αποσταλούν στον Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και στον Δήμο Ορεστιάδας και την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας.
Τα είδη των τροφίμων τα οποία θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του εράνου είναι τα ακόλουθα: Μακαρόνια, ρύζι, γάλα ( σκόνη-ζαχαρούχο), ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, λάδι (ελαιόλαδο), παιδικές τροφές και δημητριακά.
Απευθύνουμε, θερμή πατρική έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων των κατοίκων της ελεύθερης περιοχής Μόρφου και όλους τους πρόσφυγες του Μορφίτικου Κάμπου, όπως προσφέρουν γενναιόδωρα στο «Καραβάνι Αλληλεγγύης», επαναλαμβάνοντας το Ευαγγελικό: «Πείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψασα, καὶ ἐποτίσατέ με…Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ’ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».
                                                                    Ο Μητροπολίτης                                            
                                                                † Ο Μόρφου Νεόφυτος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Εγκύκλιος ανεγνώσθη στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου την Κυριακή του Θωμά 22α Απριλίου 2012, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ
ΕΥΡΥΧΟΥ- ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ - 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣΜΟΡΦΟΥ
1.Ημερομηνία διεξαγωγής εράνου: Από την 23η μέχρι 29η  Απριλίου 2012.
2. Είδη συλλογής (τρόφιμα μόνον): Μακαρόνια, ρύζι, γάλα (σε σκόνη - ζαχαρούχο), ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, λάδι (ελαιόλαδο), παιδικές τροφές, μπισκότα και δημητριακά.
3.Τρόπος συλλογής: Στις κοινότητες Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, υπεύθυνος θα είναι ο εφημέριος με τους συνεργάτες του. Θά συλλέξουν τα τρόφιμα και κατά είδος θα τοποθετηθούν σε χαρτοκιβώτια  αναγράφοντας απ’ έξω το είδος που περιέχει. Εί δυνατόν σε κάθε χαρτοκιβώτιο να τοποθετηθεί ένα είδος. Όπως ακριβώς έγινε στην προηγούμενη προσπάθειά μας. 
4.Παράδοση-Παραλαβή: Στο Γραφείο της Μητροπόλεως στην Περιστερώνα (Πολιτιστική αίθουσα Περιστερώνας).
5. Ημέρα παραλαβής: Το αργότερο μέχρι την 30η  Απριλίου 2012.
6.Τηλέφωνα επικοινωνίας:
α) Δήμος Μόρφου22447333, 99588787.
β) Ορεινή: π. Χριστοφόρος Δημητρίου, τηλ.: 99465448.
γ)Πεδινή: π. Κυριακός Παπαγιάννης, τηλ.: 22823266.
7.Αποστολή: Την Παρασκευή 4ην Μαΐου 2012.
                     α) Στο Δήμο και Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων.
β) Στο Δήμο Ορεστιάδας και Ιερά Μητρόπολη       Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας.
Σημείωση: Με τον ίδιο τρόπο θα γίνει η συλλογή και η συσκευασία στη Λευκωσία στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης περίπτερο αρ. 2, στη Λεμεσό αίθουσα εκκλησίας Αγίου Γεωργίου - Χαβούζας και στην Πάφο εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Μούτταλο, τηλέφωνο επικοινωνίας: 99747303.

      Από την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου
       και τον Δήμο Μόρφου.
19 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...