Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

Πάτρα: "Όλο και περισσότεροι μαθητές υποσιτίζονται"


Πάτρα: "Όλο και περισσότεροι μαθητές υποσιτίζονται"-Σφίγγει η "θηλιά" του μνημονίου
Αυξάνονται τα κρούσματα σύμφωνα με τις λαϊκές επιτροπές
Πάτρα: "Όλο και περισσότεροι μαθητές υποσιτίζονται"-Σφίγγει η "θηλιά" του μνημονίου Αυξάνονται τα κρούσματα σύμφωνα με τις λαϊκές επιτροπές
Συνεχώς αυξανόμενα είναι τα κρούσματα υποσιτισμού των μαθητών σε σχολεία της Πάτρας. Το πρόβλημα πλέον είναι γνωστό και επανέρχεται στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα με διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, η λαϊκή επιτροπή Προσφυγικών και η Επιτροπή Αγώνα Αγ. Βαρβάρας στην Πάτρα συναντήθηκε με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων 6ο και 19ο της Αγ. Βαρβάρας και ενημερώθηκε  για την έλλειψη διατροφής που παρατηρείται στα μικρά παιδιά και έχει πάρει έκταση.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "οι εκπρόσωποι των λαϊκών επιτροπών πραγματοποίησαν  άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον κ.  Β. Χονδρογιάννη διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, που επίσης διαπιστώθηκε από τις  υπεύθυνες  δηλώσεις του ότι σχεδόν σε όλα τα σχολεία υπάρχει έντονο πρόβλημα διατροφής των παιδιών και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις .
Αποδεικνύεται πως συνέπεια της ραγδαίας επιδείνωσης της  οικονομικής κατάστασης των γονέων τους από την αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις εργατικές οικογένειες για να γλιτώσει η πλουτοκρατία πολλά μικρά παιδιά υποσιτίζονται καθημερινά και ο αριθμός τους όλο μεγαλώνει.
Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών καταγγέλλει την στάση της Υπουργού Παιδείας της  κυβέρνησης του «Μαύρου Μετώπου» που απροκάλυπτα αρνείται την οργανωμένη διατροφή των παιδιών  από τον κρατικό προϋπολογισμό, «στο όνομα της οικονομίας» προκειμένου να πληρωθούν οι πολυεθνικοί όμιλοι και οι ξένοι μεγαλοτοκογλύφοι.
Πρόκειται  για προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελείται εις βάρος των παιδιών των φτωχών εργατικών οικογενειών.
Η Λαϊκή Επιτροπή θα πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση της λαϊκής πάλης ώστε με πόρους και φροντίδα από τους υπεύθυνους κρατικούς και τοπικούς φορείς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα".
Παράλληλα εκτός σχολείων το πρόβλημα είναι συνεχώς αυξανόμενο και όπως παρουσίασε προ ημερών το www.thebest.gr η το φαγητό της ημέρας δεν είναι δεδομένο για πολλές πλέον οικογένειες, οο οποίες ζητούν τη βοήθεια είτε της εκκλησίας, είτε του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...