Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

Παγκύπριος έρανος σε σχολεία για τους άπορους μαθητές στην Μητέρα Ελλάδα.



Την πραγματοποίηση παγκύπριου εράνου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου, στις 21 Φεβρουαρίου, για τη συλλογή χρημάτων για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας, πρότεινε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.
«Η Ελλάδα μας περνά πολύ δύσκολες, πολύ κρίσιμες ώρες. Είναι καλά γνωστό ότι για δεκαετίες ο ελληνικός λαός, οι ελληνικές κυβερνήσεις μόρφωσαν γενεές γενεών Κυπρίων και τις μόρφωσαν δωρεάν», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Τορναρίτης. Κάλεσε τα τραπεζικά ιδρύματα να ανοίξουν λογαριασμούς προς το σκοπό αυτό και τα ιδιωτικά σχολεία να συμβάλουν «στον ιερό στόχο».
«Αυτή την ώρα ο κάθε Κύπριος πολίτης οφείλει να δώσει από το υστέρημα του για να στηρίξει το μεγαλύτερο μας συμπαραστάτη, την Ελλάδα» είπε. Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του κ. Τορναρίτη οι βουλευτές των κομμάτων. Από πλευράς ΑΚΕΛ ο Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι «είναι δεδομένη η ανάγκη να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό», ενώ από πλευράς ΔΗΚΟ η Αθηνά Κυριακίδου δήλωσε πως είναι η «ελάχιστη ανταπόκριση» της Κύπρου στη στήριξη που παρέχει διαχρονικά η Ελλάδα στον κυπριακό Ελληνισμό. Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κάλεσε όλους τους πολίτες «να βοηθήσουν στην ενίσχυση των δυσπραγούντων αδελφών μας, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Ελλαδίτες σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν για την Κύπρο». Τη στήριξή τους προς την πρόταση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και οι οργανωμένοι γονείς, σημειώνοντας ότι είναι χρέος της Κύπρου να στηρίξει τον Ελληνισμό σε μια τέτοια στιγμή. Την Επιτροπή συνεχάρη για την πρωτοβουλία της η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...